[INTERVJU] Bine Prepelič: Minute sem vedno poskusil izkoristiti z agresivno obrambo

Za enega izmed najbolj talentiranih slovenskih košarkarjev trenutno velja Bine Prepelič, ki se je pred sezono 2018/19 preselil k Helios Sunsom. 18-letnik, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, je lansko poletje kot eden glavnih nosilcev igre s slovensko reprezentanco osvojil bronasto medaljo na evropskem mladinskem prvenstvu, v letošnji sezoni pa je v dresu Sunsov odigral celotno sezono v ABA 2 ligi ter ligi Nova KBM. Danes so se tudi uradno zaključila vsa slovenska košarkarska tekmovanja, mladinsko ligo pa je na vrhu zaključila prav ekipa Helios Suns, katerih prvi strelec je bil Prepelič s povprečjem 18.5 točke na tekmo.

V ABA 2 ligi vas čaka le še obračun z Rogaško. Ste zadovoljni z dosedanjimi predstavami?

V ABA 2 ligi smo se do zadnjih tekem borili ter poskušali uvrstiti med top 4 ekipe, vendar nam je na koncu zmanjkalo malo sreče. Vseeno smo v ligi obstali, zato lahko kar rečem, da je sezona bila dobra. V slovenski ligi pa je, kot smo izvedeli v preteklih dneh, prišlo do sklepa, da se bo liga končala. Šlo je komaj za mojo prvo sezono v 1. slovenski ligi in podane minute sem vedno poskusil izkoristiti z agresivno obrambo in borbenostjo. Manjka mi še kar nekaj izkušenj v napadu, ampak tudi to bo s časom prišlo.

Še vedno ste mladinec, obenem pa ste ves čas del članske ekipe. Se vam zdi, da zaradi močnejših treningov tudi hitreje napredujete?

Seveda, na močnejših članskih treningih treniraš poleg igralcev, ki imajo veliko več izkušenj, zato se od njih lahko marsikaj naučiš. Zaradi tega mi je tudi nekoliko lažje igrati proti svojim vrstnikom, saj si navajen da ti v obrambi nasproti stojijo veliko močnejši ter izkušenejši igralci.

Nekateri vaši nekdanji soigralci pri Bistrici so se odločili za odhod k Olimpiji, vi pa ste izbrali Helios. Kaj je takrat pretehtalo, da ste odšli v Domžale?

Nekako se mi je Helios zdel boljša izbira za moj razvoj, saj sem vedel, da v klubu dobro delajo z mladimi igralci ter jim dajo možnost, da si z dobrim treningom izborijo mesto v članski ekipi.

Podobno pot je ubral tudi vaš bratranec Klemen. Vam tudi drugače pomaga s kakšnimi nasveti?

Veliko nasvetov mi da med poletjem, ko kdaj skupaj potreniramo v Slovenski Bistrici, se pa tudi kdaj slišiva med sezono po kakšni tekmi.

Kakšni pa so kaj cilji za prihodnost? Ste se pripravljeni tudi že pri teh letih podati v tujino?

Zaenkrat ostajam še v Domžalah, za naprej pa težko govorim. Seveda, če se bo pojavila dobra priložnost v tujini, zakaj pa ne.

V katerem delu košarkarske igre si želite že to poletje najbolj napredovati?

Mislim, da imam v vseh košarkarskih delih igre veliko prostora za napredek.

Foto: Osebni arhiv Bineta Prepeliča

Sorodne objave