Ilirija se je okrepila s šestimi igralci

Novopečeni prvoligaš Ilirija

Ilirija se je pred novo sezono okrepila s kar štirimi igralci. Novi člani prve lige NKBM so v svoje vrste dodali Dana Duščaka, Roberta Jurkovića, Blaža Habota in Luko Kraljevića.


Dan Duščak je preteklo sezono v kar treh tekmovanjih zastopal barve Olimpije. Na dvanjastih tekmah lige NKBM je povprečno dosegal 9.4 točk, 3.3 skoke, 4.2 podaje in 1.5 ukradeno žogo. V EuroCupu je zaigral na dveh tekmah in dosegal po eno točko in en skok. V sedmih tekmah ABA lige pa je povprečno dosegal po 1.7 točko. Pred tem je igral za drugo ekipo Real Madrida in v šestnajstih tekmah povprečno dosegal po 5.6 točk, 2.1 skoka in 1.4 podajo.

Robert Jurković je bil pretekli dve sezoni član mladinskega pogona Cedevite Olimpija in je v štirih tekmah lige NKBM povprečno dosegal po 5.8 točk in 3.5 skoka. Je tudi član U-20 reprezentance Slovenije.

Blaž Habot je bil po namigovanjih tik pred podpisom pogodbe s Cedevito Olimpijo. Preteklo sezono je za Hopsi Polzelo zaigral na 26 tekmah lige NKBM in povprečno dosegal po 4.8 točk in 1.9 skoka.

Luka Kraljević je ravno dokončal šolanje na Univerzi Boston, kjer je igral zadnjih pet let. To bo njegova prva sezona profesionalnega igranja košarke. Pred petimi leti je zastopal slovenske barve v Helsinkih na evropskem prvenstvu U-20, kjer je povprečno dosegal po 4.8 točk, 3.4 skoke in 1.4 podajo.

Poleg njih pa se iz Olimpije v Ilirijo selita še Miha Cerkvenik in Saša Ciani.

Sorodne objave