Igokea pripravlja senzacijo: Pred vrati kluba nekdanji 10. izbor na naboru!

Igokea je pred vrati senzacionalnega prestopa. Če gre verjetni zapisu ameriškega novinarja Chrisa Harperja, bo v Aleksandrovac prišel Brandon Jennings, nekdanji NBA-jevec, z zavidanja vrednim košarkarskim življenjepisom. 


 

Novi prvak Bosne in Hercegovine, ter redni udeleženec lige ABA, prihodnje leto načrtuje nastop v Fibini Ligi prvakov, kjer bodo igrali tudi Tofaš, Darušafaka, Bilbao, Galatasaray… Igokea tako želi okrepiti svojo zasebno, Jennings pa bil za kaj takega vsekakor prava izbira.

Brandon Jenings je rojen leta 1989, prvo profesionalno pogodbo je podpisal leta 2008, z rimsko Lottomatico, nato pa je bil na naboru lige NBA izbran kot 10. s strani Milwaukee Bucksov. 185 cm visoki organizator igre se je tako preselil k Buckcom, kjer je igral 4 leta (2009-2013), nato pa je še tri leta prebil pri Detroit Pistonsih. Sledile so še kratke epizode s z Magici, Knicksi in Wizardsi, nato pa se je leta 2017 preselil na Kitajsko k ekipi Shanxi Brave Dragons. Leto kasneje se je vrnil v Milwaukee, kjer pa se znova ni zadržal dolgo.

Leta 2018 je tako podpisal za Zenit iz Sankt Petersburga, vendar je tam odigral zgolj 10 tekem, ob odhodu iz kluba pa je na svoj Instagram zapisal: Življenska lekcija: “Nikoli več ne bom igral za klub, kjer oče trenira sina.”

Jennings je tudi lastnik prav posebnega rekorda. V svoji krstni sezoni lige NBA je bil član petorke najboljših novincev, 14. novembra 2009 je na tekmi proti Golden State Warriorsem dosegel kar 55 točk, kar je največ na eni tekmi med vsemi novinci lige NBA. Vredno je omeniti, da ga je velik del srečanja pokrival Stephen Curry, ki je bil takrat prav tako novinec.

Igokeo je danes že okrepil Američan in sicer Antabia Waller, ki je v pretekli sezoni branil vrste Mornarja iz Bara.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/JONATHAN DANIEL, JONATHAN DANIEL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Sorodne objave