Hrvaška reprezentanca za razliko od slovenske potuje v Ameriko

Medtem ko bo slovenska moška članska košarkarska reprezentanca po spodletelem poskusu preboja na svetovno prvenstvo deležna povsem prostega poletja, pa bo Veljko Mršić, selektor Hrvaške, ki prav tako ne bo videla košarkarskega “mundiala”, vendarle zbral vsaj del izbrane vrste.


Vrhunec poletne reprezentančne košarke v Sloveniji bo nastop naših košarkaric na EuroBasketu 2019. Moška članska vrsta bo namreč po neuspehu v kvalifikacijah za SP dobesedno preživljala počitnice. Selektor Rado Trifunović želi igralcem nemeniti več oddiha, srečali pa se bodo jeseni ob začetku kvalifikacij za EuroBasket 2021. Še vedno sicer upa da bo Slovenija kot »wild card« povabljena na Olimpijske igre v Tokiu 2020.

Posebnega vabila si želijo tudi Hrvati, drugi veliki poraženci minulih kvalifikacij. Za razliko od našega, pa bo selektor Veljko Mršić poleti z varovanci imel polne roke dela. Hrvaška je bila namreč deležna vabila na poletno ligo NBA, potem pa jo čaka še pot na Kitajsko, kjer bo nastopila kar na treh mednarodnih turnirjih. Mršić je tako sestavil hrvaško B reprezentanco, v kateri sta tudi dobra znanca slovenskega prvenstva – član Sixt Primorske Marjan Čakarun in branilec Petrola Olimpije Roko Badžim.

Poleg Čakaruna in Badžima so na seznamu vabljenih košarkarjev še Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Luka Babić, Mateo Drežnjak, Pavle Marčinković, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Domagoj Vuković, Matej Rudan, Roko Prkačin, Filip Bundović, Antonio Vranković in Krešimir Ljubičić. Najboljšim hrvaškim košarkarjem (Šarić, Bogdanović, Žižić, Simon …) je selektor namenil prosto poletje.

Sorodne objave