Howard bo zapolnil vrzel Lakersov pod košem

Dwight Howard se po šestih turbulentnih letih vrača v mesto angelov.


Po nesrečni poškodbi kolena DeMarcusa Cousinsa, ki bo moral izpustiti celotno sezono, so bili Los Angeles Lakersi prisiljeni hitro ukrepati. Ker so razpolagali le z minimalnimi finančnimi sredstvi, so “Jezerniki” na treninge povabili izkušene igralce za katere ostale ekipe niso izkazale zanimanja. V konkurenci za zadnjo mesto v moštvu so tako bili Joakim Noah, Marreese Speights in Dwight Howard, na koncu pa so se odločili za slednjega.

33-letni center, ki je v zadnjem obdobju redno polnil svojo zdravstveno kartoteko, je prejšnjo sezono zaradi poškodbe odigral le 9 tekem v dresu Washington Wizardsov. V juliju je bil v zamenjavi za CJ Milesa poslan v Memphis, z njimi pa je zdaj dosegel dogovor o odkupu pogodbe.

Ameriški mediji poročajo o negarantirani pogodbi

Lakersi imajo tako popolno kontrolo nad njegovo usodo, saj se ga lahko v primeru težav in nekompatibilnosti brez posledic znebijo do 7. januarja. To so storili predvsem zaradi slabe izkušnje iz sezone 2012/13, ko je Howard prvič oblekel vijolično-zlati dres. Takrat je tvoril zvezdniški duo s Kobejem Bryantom in skozi celotno sezono kazal dobre predstave. Sezono je končal kot najboljši skakalec lige, izbran pa je bil tudi v tretjo idealno peterko lige. Vendar so Lakersi izpadli že v prvem krogu končnice, Howard pa se je tekom sezone hudo sporekel s trenerjem in številnimi soigralci, predvsem s Kobejem.

Nekoč strah in trepet in pod koši

Center, ki so mu zaradi dominantnosti nadeli vzdevek “Supermen” je osem let zapored nastopil na tekmi vseh zvezd (2007-2014), pet let zapored pa je bil izbran v prvo peterko lige (2008-2012), enkrat v drugo in dvakrat v tretjo. Trikrat je bil izbran za obrambnega igralca leta, v enem obdobju pa je bil tudi več sezon zapored najboljši skakalec in bloker lige.

Na začetku sezone 2014/15 si je huje poškodoval desno koleno, na nivo izpred poškodbe pa se mu več ni uspelo vrniti. V kolikor bo Dwight sprejel manjšo vlogo in se podredil ekipi, bi lahko svoji novi ekipi doprinesel veliko, saj so Lakersi najšibkejši ravno na položaju centra. Zaradi preteklih težav z disciplino in velikega ega pa se to vendarle zdi nekoliko utopično.

Sorodne objave