Houston še z drugo zaušnico prvakom

Houston Rockets so dobili še drugo zaporedno tekmo na domačem parketu in serijo z Golden State Warriorsi izenačili na 2:2. Milwaukee je po uvodnem zdrsu v gosteh znova prevzel vajeti in proti Bostonu povedel z »neulovljivih« 3:1.


Znova je bil razigran James Harden, ki se je ustavil pri 38 točkah, kar pa bi bilo kmalu za točko premalo. V izdihljajih tekme se mu je pri prostih metih zatresla roka in tako je s polovičnim izkupičkom s črte za prekrške omogočil Bojevnikom zadnji napad, kjer bi z metom za tri lahko izsilili podaljšek. Glavna zvezdnika ekipe Golden State sta imela lepo priložnost, da tekmo izenačita, a sta tako Kevin Durant kot Steph Curry oba zgrešila in Rakete so zadržale prednost in zmago s končnim izidom 112:108.

“Imela sva odprt pogled na koš. Preprosto žoga ni želela skozi obroč,” je zaključek tekme pokomentiral Durant.

Milwaukee znova brez napake

Na Vzhodu je Milwaukee po uvodnem porazu proti Bostonu dobil tretjo tekmo zapored (113:101) in je od konferenčnega finala oddaljen le še za eno zmago. Nezaustavljiv je bil Giannis Antetokounmpo, ki je ob metu 15/22 Celticsom nasul 39 točk, ob tem pa zbral še 16 skokov.

Levji delež je prispevala gostujoča klop, ki je rezerviste Bostona nadigrala s kar 32:7. Prav igralci s klopi so Milwaukeeju priigrali dvomestno prednost, ki je Boston do konca tekme ni izničil. Dobrih pet minut pred koncem se je gostiteljem sicer uspelo približati na 5 točk zaostanka, a so Bucksi še enkrat več zagrizli v obrambi in tekmo uspeli mirno pripeljati do konca.

To je neverjetno,” je dejal Antetokounmpo in dodal: “Danes smo vsi na parketu dali vse od sebe. Igrali smo čvrsto. Vsak od nas je bil pripravljen, vsak je v mozaik dodal svoj kamenček. To nas krasi in nas razlikuje od povprečne ekipe. Prav vsi smo bili pripravljeni na nov podvig.

Sorodne objave