Hopsi s kar tremi novimi Američani

Pred dnevi smo že poročali, da bo prihodnje leto za Hopse zaigral Žiga Jurček, slednji pa ni edini novinec na Polzeli. Moštvo so namreč okrepili tudi kar trije Američani. 


Isaiah Johnson, Aron Carver in Justin Jenifer so nova imena med člani Hopsov, ki bodo ekipi pomagali v sezoni 2020/2021. Johnson prihaja iz Cincinnatija in ima 25 let, med letoma 2013 in 2017 pa je igral na Univerzi Akron, potem pa se je udejstvoval še na Švedskem in v Kanadi. 208 centimetrov visoki center je za moštvo Sudbury Five lani dosegal povprečje 7.1 točke, 4.5 skoka in eno podajo na tekmo. Carver se je tokrat prvič znašel v Evropi, saj je pred tem igral na univerzi OLD Dominion. Izkazal se je predvsem kot dober skakalec, saj je na 32 tekmah za univerzo zbral 10,3 skoka na tekmo. Jenifer igra na položaju organizatorja igre. 24-letni in 178 centimetrov visoki organizator igre je igral za univerzo Cincinnati s katero je osvojil tudi konferenčno serijo v ligi NCAA, v zadnji sezoni pa je odigral 34 tekem, povprečno pa dosegal 8.6 točk, 2.9 podaj in 1.7 skoka na tekmo.

Hopsi imajo tako v svoji sredini znova tri Američane, prvič po sezoni 2018/2019, ko so na Polzeli igrali Austin Burgett, Casey Benson in Donovon Jack.

 

Foto: Old Dominion University Athletics

Sorodne objave