Helios nesrečno klonil po podaljšku

Oslabljeno moštvo Helios Sunsov je v Banja Luki izgubilo še tretji obračun. S 77:72 so bili po podaljšku boljši košarkarji Širokega.


Domžalčani, ki v ABA 2 mehurčku pogrešajo Hirschmanna, Brateca in Omana, so odlično začeli tekmo. Razlika je v 16. minuti znašala že velikih 18 točk (38:20), in vse je kazalo, da bodo Sunsi prišli do prve letošnje regionalne zmage (če odmislimo z 20:0 dobljeno tekmo proti Gorici). Visoko prednost so držali vse do zadnje četrtine, naskok je pred zadnjimi desetimi minutami znašal 19 točk, toda nato je sledil velik padec v igri utrujenih Sunsov, ki se jim je še kako poznala kratka klop.

Široki je zadnjo četrtino dobil s kar 30:11, in si po napeti končnici in košu Mandića 23 sekund pred koncem izboril podaljške. Tam so košarkarji iz Hercegovine hitro povedli, prednost pa niso izpustili iz rok vse do konca.

Ponovno je bil izjemen slovenski reprezentant Blaž Mahkovic, ki je tekmo končal pri 30 točkah in kar enajstih izsiljenih osebnih napakah. 12 točk je dodal Kaleb Joseph, 10 pa Tadej Ferme.

Pri zmagovalcih je bil najboljši strelec z 20 točkami nekdanji košarkar Rogaške Rashun Davis, 17 pa jih je dosegel junak rednega dela Mate Mandić.

Sorodne objave