Gorica se je zavihtela na prvo mesto

V Portorožu je v soboto potekal primorski derbi, ki je po preobratu v tretji četrtini pripadel košarkarjem Gorice. Novinci v 2. SKL iz Nove Gorice so se tako ob dejstvu, da še neporaženi LTH Castings ni odigral tekme proti Celju zavihteli na prvo mesto. 


Košarkarji Portoroža so srečanje pričeli v postavi Maksim Gorbachov, Nemanja Šćekić, Andraž Rogelja, David Vac in Deni Hodžič, Gorica pa je v tekmo krenila Danejem Tavčarjem, Anžetom Vinazzo, Janom Močnikom, Gregorjem Devetakom in Žanom Petejanom, Prvi polčas je pripadel domačemu moštvu. Prvo četrtino so po zadetem prostem metu Vaca gostitelji dobili s 27-22, za dve točki boljši pa so bili tudi v drugi. Portorožani so tako na odmor med polčasom odšli s prednostjo 47-40.

So pa gostje poskrbeli za preobrat v tretji četrtini. Domačemu moštvu so dopustili zgolj 13 točk, sami pa so jih zbrali 24. Pet zaporednih točk Marka Marcetiča ob zaključku četrtine je bilo dovolj, da je Gorica vodila s 60-64. Izenačena zadnja četrtina je po izenačeni predstavi znova pripadla gostom, ki so tako ob končnem izidu 75-81 v Novo Gorico odnesli poln izkupiček.

V vrstah Gorice se je z 20 točkami izkazal Saša Mučič, ki je v igro prišel s klopi, po 16 točk sta dodal Močnik in Marcetič. Pri Portorožu se je najbolj izkazal Hodžič z 18 točkami, 17, oziroma 15 sta jih dodala Rogelja in Gorbachov.

Sorodne objave