Goran Dragić sporočil dokončno odločitev

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je za ameriške medije sporočil dokončno odločitev o igranju za reprezentanco.

Dragić je v nedavnem pogovoru za ameriške medije razkril, da na žalost vseh Slovencev ne bo preklical reprezentančne upokojitve:

Ko sem bil mlajši, sem slovenski javnosti pokazal, da bom vedno igral za reprezentanco, ne glede na to, kdo je še prišel. Če smo imeli slabo ali dobro ekipo, jaz sem bil tam. Čutim, da sem dal od sebe vse, kar sem imel in na tej točki v karieri moje telo več ni takšno kot nekoč in moram biti pameten.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov je že pred evropskim prvenstvom leta 2017 dejal, da je to njegovo zadnje tekmovanje, očitno pa ga ni premamila niti možnost igranja na olimpijskih igrah. Zdaj se vidi predvsem v vlogi starša: “Poletje je čas za otroke in vedno moram njih postaviti na prvo mesto.”

Kot svojega naslednika v reprezentanci seveda vidi fenomenalnega Luko Dončića, za katerega verjame, da bo blestel v vodilni vlogi: “Imamo mlado reprezentanco in morajo zrasti kot ekipa, z Luko kot vodjo. On mora postati prava vodja, pripraviti ekipo do tega, da skupaj napreduje. Verjamem, da mu bo to šlo zelo dobro od rok.

Njegovo odločitev je seveda potrebno spoštovati, za vedno pa bo ostal zapisan v srca vseh slovenskih navijačev kot nepopustljiv borec, ki je v dresu s slovenskim grbom vedno dal vse od sebe, za piko na i pa je kot kapetan in MVP prvenstva Slovenijo v Istanbulu popeljal do zgodovinske zlate medalje.

Foto: FIBA Basketball

Sorodne objave