Golemac zavrnil ponudbo spečega velikana

jurica golemac

Glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac je v soboto na superpokalni tekmi osvojil prvi kos srebrnine v novi sezoni. Je pa že pred sobotnim obračunom zavrnil ponudbo, ki bi jo mnogi smatrali kot sanjsko.


Na Hrvaškem rojeni strateg, ki ima slovensko državljanstvo in je Slovenijo zastopal na kar treh evropskih prvenstvih, je pred dnevi zavrnil ponudbo hrvaške košarkarske zveze za prevzem selektorskega stolčka. Kljub temu, da v košarki stalna praksa, da posameznik deluje tako v klubu kot reprezentanci, se Golemac, ki je leta 2016 istočasno deloval kot trener Šentjurja in pomočnik trenerja v Gruzijski reprezentanci, tokrat ni odločil za ta korak. “Zagotovo je lepo dobiti takšno vabilo, vendar nisem tip trenerja, ki bi sedel na dveh stolčkih. Niti tu niti tam ne bi bil stoodstoten. Za to še nisem dovolj izkušenj.” je za Val202 dejal 45-letni strokovnjak.

HKS je med tem že našla zamenjavo za odstavljenega Mulaomerovića. reprezentanco bo prevzel legendarni Aco Petrović, ki bo kockaste poskušal pripeljati nazaj na pota stare slave iz 90-ih let.

Sorodne objave