Naj igralec 5. kroga 2. SKL

Pred nami je že novo glasovanje, tokrat za najboljšega igralca 5. kroga v 2. SKL. V prejšnjem krogu je to nagrado osvojil Jure Bavdek.


Že četrtič letos je nominiran Gaber Ožegovič, ki je z Triglavom podaljšal niz neporaženosti na srečanju proti Postojni. Mladi krilni igralec je ob zmagi zbral 18 točk, 13 skokov in pet asistenc, dosegel pa tudi nekaj pomembnih točk v samem zaključku srečanja.

Po že nekaj dobrih predstavah v tej sezoni, je med kandidati tokrat prvič Igor Tratnik. Izkušeni košarkar je ob tesni in pomembni zmagi proti LTH Castingsu dosegel 22 točk in imel tri skoke, iz igre pa je metal kar 82 % (met 9/11).

Ob visoki in prepričljivi zmagi Celja nad Ljubljano so bili domačo precej enakomerno točkovno razpoloženi, vendarle pa je izstopal Matic Perger. V le 20 minutah igre je dosegel 16 točk, ob tem pa le enkrat zgrešil iz igre (met 8/9).

Ilirija je v Hali Tivoli z odlično zadnjo četrtino prizadejala prvi letošnji poraz Trotom. Izjemno razpoložen je bil novinec v ljubljanskem moštvu Dejan Milašinović, ki je v 21. minutah igre zbral 17 točk in pet skokov, pri čemer je zadel pet trojk iz sedmih poskusov.

Košarkarji Hrastnika so po izjemni zadnji četrtini, ki so jo dobili z 25:7 pripravili preobrat in ugnali Medvode. Najzaslužnejši za to zmago je bil organizator igre Klemen Požin, ki je dosegel 21 točk, odlično pa je igral tudi v obrambi, kjer je med drugim pridobil štiri žoge.

Zadnji kandidat prihaja iz vrst Sežane. Sežančani so na primorskem derbiju prišli še do pete letošnje zmage, znova pa je bil prvi strelec moštva Aljaž Stopar. Krilni košarkar, ki v igro praviloma prihaja iz klopi je dosegel 21 točk, ob tem pa zbral še pet skokov.

 

 

Sorodne objave