George Hill o zdravstvenem protokolu: “Sem odrasel moški in počel bom kar hočem”

Po tem, ko je NBA ob porasti koronavirusa znotraj lige zaostrila zdravstvene in varnostne protokole, se je oglasil branilec Oklahome George Hill. Ta se z novimi pravili v celoti ne strinja.


»Želimo igrati košarko… toda nekaterih pravil res ne razumem,« je dejal Hill za ESPN. »48 minut se lahko na igrišču potimo drug ob drugem, po tekmi pa med seboj ne smemo govoriti. To nima smisla.«

Po novem se morajo igralci »izgobati prekomernemu socializiranju«, kar pomeni, da se morajo pred in po tekmi med seboj pozdraviti samo s pestjo ali komolcem. Vodstvo lige je košarkarjem omejilo tudi izhod iz hotela, ko so ti na gostovanju. Prav tako v hotelskih sobah niso več dovoljeni gostje, ki niso del ekipe. Prej sta bila dovoljena dva gosta (npr. prijatelj, družinski član).

»Sem odrasel moškiin počel bom to kar hočem. Če želim videti svojo družino, jo bom videl. Ne morejo me 24 ur zadržati v hotelski sobi. Če je situacija tako resna, potem morda sploh ne bi smeli igrati. Toda to je življenje. Nihče ne bo mogel preprosto odložiti svojega življenja za to igro,« je bil direkten 34-letni Američan.

Hillov soigralec pri Oklahomi Shai Gilgeous-Alexander na drugi strani z novimi protokoli nima toliko težav. »Je težko, brez dvoma. Nismo navajeni tovrstnih ukrepov in vseh pravil, toda zame osebno so ta nujna. Pripravljen sem storiti vse, da se znebimo tega virusa. Če moram na klopi več čas nositi masko, jo bom pač nosil.«

 

Photo: Eurohoops

Sorodne objave