FMP izsilil tretjo tekmo

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v Areni KK FMP na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet izgubili z rezultatom 96:102. Četrtfinalni niz je zdaj v zmagah izenačen na 1:1. Odločilna tretja tekma bo v Ljubljani, termin pa zaenkrat še ni znan.


Četrtfinale AdmiralBet Lige ABA med Cedevito Olimpijo in FMP-jem Soccerbet bo odločeno v Ljubljani. Na drugi tekmi niza v Železniku so domačini v soboto z rezultatom 102:96 ugnali ljubljanske košarkarje, rezultat v zmagah poravnali na 1:1 in tako izsilili odločilno tretjo tekmo. Termin slednje še ni znan, predvidoma pa bo prihodnjo soboto.

Že zdaj pa je znano, da prihodnja preizkušnja ljubljansko zasedbo čaka v četrtek, ko se bo za varovance Mira Alilovića začela končnica državnega prvenstva. Vanjo bodo Ljubljančani vstopili kot prvi nosilci, a brez prednosti domačega igrišča. V četrtfinalnem nizu jih čaka dvoboj s sedmouvrščeno ekipo rednega dela sezone.

V tekmo so sicer bolje vstopili košarkarji Cedevite Olimpije, nato pa so na pedalo za plin stopili domači igralci. Prešli so v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Ljubljančani so se sicer borili vse do zadnjih sekund, a je časa za popoln preobrat proti razpoloženim in borbenim domačinom zmanjkalo.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe je bil Yogi Ferrell z 22 točkami, temu je dodal še sedem asistenc. Sledila sta kapetan Edo Murić in Josh Adams s po 13 točkami, dvomestno število točk je dosegel še Alen Omić, ki se je ustavil pri 12. Obenem je Omić poskrbel za nov osebni mejnik, saj je postal najboljši po številu zbranih skokov v napadu v zgodovini regionalnega tekmovanja.

IZJAVI PO TEKMI:

Miro Alilović, trener KK Cedevita Olimpija:
“Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma proti nasprotniku, ki nima nič za izgubiti. Domačini so igrali samozavestno, agresivno. Mi smo slabo reagirali v igri v obrambi, prav tako je bila slaba individualna odgovornost. Nekaterim igralcem smo dovolili, da se preveč razigrajo, to pa nam je nato povzročalo probleme skozi celotno tekmo. Mi se nismo znašli v položaju, da lahko dvoboj obrnemo v našo korist. Omenil sem že, da je končnica maraton. Na tretji tekmi bomo napravili vse, da zmagamo.”

Yogi Ferrell, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Rezultat v zmagah je poravnan, odločilna tekma četrtfinale serije pa bo v naši dvorani. Napravili bomo vse, da pridemo do zmage. Naši tekmeci so prihajali do odprtih metov, mi smo izgubljali žoge. Nabrali smo si zaostanek, ki ga nismo več mogli izničiti. Pred tretjo tekmo v Ljubljani sem zelo optimističen.”

Foto: Ivica Veselinov

Sorodne objave