Facundo Campazzo pisal izvršnemu direktorju Evrolige

facundo campazzo

Facundo Campazzo do 1. marca ne more igrati za Crveno zvezdo v Evroligi, zato večino priložnosti izkorišča v Ligi ABA.


Sinoči je v zmagi proti Cedeviti Olimpiji s 100:95 prikazal še eno sijajno predstavo. Za vodilno moštvo je dosegel 19 točk. Po tekmi pa je s srbskimi novinarji spregovoril o trenutni situaciji.

Argentinec je kontaktiral izvršnega direktorja Evrolige Marshalla Glickmana, da zaradi prepovedi za Crveno zvezdo ne more igrati v elitnem evropskem tekmovanju.

“Poslal sem mu elektronsko sporočilo in ga vprašal za podrobnosti. Prosil sem ga, naj me pusti igrati ali naj naredi, kar lahko. Vem, da ni lahko. Odgovoril je zelo prijazno in mi povedal vse podrobnosti. ‘Nič ne morem’ je bil odgovor. Razumem njegov položaj. Ne morem nadzorovati, kaj hoče narediti ali česa noče narediti, zato moram sprejeti in trdo trenirati,” je dejal Campazzo.

Čeprav je vedel, da do marca ne bo mogel nastopiti v Evroligi, se je Facu odločil, da ostane v Beogradu. In to kljub temu, da so v klubu potrdili, da ima veliko drugih ponudb.

“Od prvega dne sem poskušal biti zvest ekipi. Želeli so me potem, ko sta me NBA in Dallas odrezala. Trudim se biti zvest, saj so bili tako prijazni do moje družine in mene od prvega dne. Zahvaljujoč navijačem in soigralcem se že od prvega dne počutim kot doma. Nisem razmišljal, da bi šel nikamor in želim ostati tukaj.”

Ker februarja ne bo mogel igrati v Evroligi, se je pojavila možnost, da se pridruži argentinski reprezentanci v zadnjem kvalifikacijskem oknu za svetovno prvenstvo FIBA.

“Vedno želim igrati za reprezentanco, tudi ko ne morem, kot takrat, ko sem bil v Evroligi in NBA. Zdaj ne igram v Evroligi in plan je, da bi poskusil konec februarja oditi iz Zvezde v reprezentanco. Še veliko dni je do konca, lahko se zgodi karkoli, a želim pomagati reprezentanci in biti ob selektorju,” je poudaril Facundo Campazzo.

 

Sorodne objave