Džanan Musa ima nov klub!

Džanan Musa podpisal s španskim prvoligašem

Džanan Musa cilja na nov začetek. Upa, da ga bo dobil pri novopečenemu španskemu prvoligašu Rio Breoganu. Reprezentant Bosne in Hercegovine je podpisal enoletno pogodbo.


22-letni Musa je igral v ligi NBA za klub Brooklyn Nets, ki ga je kot devetindvajsetega izbral leta 2018. Ni se mu uspelo prebiti v ospredje in je nekaj časa preživel tudi v razvojni ekipi, nato pa so ga v menjavi treh ekip, poslali v Detroit. Ta ga je decembra lani odpustil. Po tem se je pridružil turškemu Anadolu Efesu. Od januarja je zaigral le na dvanajstih tekmah v Evroligi in turški ligi. Pred mesecem dni se ga je odrekel tudi turški velikan. Zanj je povprečno dosegal 11.3 točk in 3.5 skoke.

Rio Breogan se je ponovno uvrstil v prvo špansko ligo. V sezoni 2018/19 je tam že nastopal, a zbral le devet zmag in petindvajset porazov. Takrat je bila to prva uvrstitev v prvo ligo po trinajstih letih. Zdaj so čakali le dve sezoni. Prav Džanan Musa pa se zdi kot prav okrepitev za Breogan. V preteklem tednu se ga je povezovalo tudi s Partizanom, Crveno zvezdo in tudi Olimpijo, a se je raje odločil za novi klub španske Lige ACB.

Džanan Musa podpisal enoletno pogodbo z Rio Breoganom
Džanan Musa podpisal enoletno pogodbo z Rio Breoganom

Sorodne objave