Dwayne Wade poleti skorajda pristal v Evroligi. Namesto njega Milano podpisal s Scolo

Predsednik italijanskega evroligaša Olimpia Milano, Pantaleo Dell’Orco je za slavni športni časnik La Gazzetta Dello Sport spregovoril o razlogih za odhod Mike Jamesa iz kluba, morebitni vrnitvi Alessandra Gentileja in poletnem zanimanju za Dwayna Wada.


Dell’Orco, sicer desna roka Giorgia Armanija, je Gazzeti najprej zaupal razloge za odhod Mika Jamesa, ki sodi med poznana imena tudi v naši regiji. James se je namreč po končanem kolidžu leta 2012 na naboru neuspešno potegoval za svoje mesto v ligi NBA in se posledično preselil h KK Zagrebu. Kasneje je igral še pri Baskonii in Panathinaikosu, leta 2017 pa mu je veliki met vendarle uspel, saj se je preselil k Phoenix Sunsem. V ZDA pa ni ostal dolgo, saj se je kmalu vrnil v Evropo in ob začetku lanskega leta podpisal za Milano. “Z nami je imel pogodbo. Z Ettorejem Messino je govoril dvakrat, medtem pa je začel s prijatelji igrati na turnirjih po ZDA. To ni profesionalno,” je okoliščine prekinitve sodelovanja z Američanom komentiral Dell’Orco.

Poleti na vsak način želeli NBA zvezdo

Predsednik kluba se je dotaknil tudi govoric o vrnitvi nekdanjega igralca Olimpie, Alessandra Gentileja. “O njem sem govoril z Messino. A ideja se je zdela nekoliko prerana. V načrtu je, da ga opazujemo to sezono.”

V celotnem pogovoru pa je gotovo najbolj odjeknila novica o želji, da bi v poletnih mesecih v klub pripeljali Dwayna Wada, ki se je po končani lanski NBA sezoni sicer košarkarsko upokojil. To poletje smo želeli podpisati pomembnega NBA igralca. “Zanimali smo se za Dwayna Wada, a smo si vzeli nekaj časa,” je priznal Dell’Orco.

Če italijanskemu velikanu že ni uspelo pripeljati Wadea, pa so rešitev našli v Luisu Scoli, za katerim je odlično svetovno prvenstvo. “To je takšne vrste igralec, kakršnega si želijo trener in lastniki kluba,” je Dell’Orco še popihal na dušo argentinskemu veteranu.

Olimpia Milano po treh krogih Evrolige sicer zaseda tretje mesto, na svojem računu pa ima dve zmagi in poraz.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave