Dvoma ni več, Krka je izbrala trenerja za novo sezono!

Novomeška Krka je po seriji slabih rezultatov med sezono posegla po zamenjavi na položaju glavnega trenerja, kar se jim na koncu rezultatsko obrestovalo.


Med sezono je na stolček glavnega stratega Krke sedel dotedanji prvi pomočnik Dalibor Damjanović, ki je zamenjal hrvaškega strokovnjaka Vladimirja Anzulovića. Damjanović je Krko popeljal do obstanka v ligi ABA, finala državnega prvenstva in do pokalne lovorike, po tem ko jim je v polfinalu uspel skoraj nemogoč preobrat proti Cedeviti Olimpiji.

V slovenskih košarkarskih krogih so že dlje časa krožile govorice, da so vodilni možje kluba zadovoljni z njegovim delom in da bo Damjanović tudi v prihodnji sezoni vodil Krko. Kot kaže, pa je ta kadrovska odločitev le še formalnost. Govorice je namreč za časnik EkipaSN potrdil športni direktor Jure Balažič: “Takole je s tem: ni še uradno, a v bistvu bo res še naprej glavni trener. On želi ostati, mi želimo, da ostane, tako da je to načeloma zaključeno, manjka samo še birokracija, kar bo narejeno v kratkem. Lahko torej potrdim, da bo Damjanović ostal.”

Foto: Partizan NIS

Sorodne objave