Dvoboj Dragić : Prepelič pripadel slednjemu! Dragića čaka polfinale!

Včeraj sta se v španskem prvenstvu pomerila Joventut Badalona in Baskonia. Joventut je igral svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni španskega prvenstva, saj so Klemen Prepelič in soigralci zgrešili uvrstitev v polfinale. Kljub temu so se poslovili z zmago proti Baskonii (76-74), Zoran Dragić in ekipa pa so z mislimi gotovo že drugje. Čakajo namreč na polfinalnega nasprotnika.


Srečanje med Joventutom in Baskonio je bilo izenačeno do zadnjih sekund. V zaključnih minutah velja opozoriti predvsem na igro Achille Polonara in Kerema Kanterja, ki sta bila dvoboj in bila na koncu z 18 točkami tudi najboljša strelca obeh moštev. Klemen Prepelič na svoji zadnji tekmi sezone ni igral veliko, trener mu je namenil dobrih 11 minut, v katerih je dosegel 9 točk (2/4 za dve, 1/4 za tri 2/2 prosti meti). Prepelič je tako po povratku zaradi pandemije koronavirusa igral zgolj na dveh tekmah. Alena Omića zaradi poškodbe ni bilo v kadru Joventuta.

Za Baskonio je bila včerajšnja tekma iz tekmovalnega vidika nepomembna, saj so si vstopnico v polfinale priigrali že v torek. Kljub temu še kako veseli precej boljša predstava Zorana Dragića, ki je bil z 12 točkami (3/4 za dve, 2/4 za tri) drugi strelec svojega moštva. Omenjenemu izkupičku je dodal še 3 skoke in 3 podaje. Baskonia sedaj čaka na nasprotnika za nedeljski polfinale. Možni kandidati so Real Madrid, Valencia Basket ali Herbalife Gran Canaria.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Euroleague.com

Sorodne objave