Drugi zaporedni trojni dvojček Dončića, tokrat ob zmagi še slajši #video

V sinočnjem obračunu med Dallasom, ki je gostoval pri Clevelandu, je Luka Dončić znova dosegel odmeven trojni dvojček, že drugi na dveh zaporednih tekmah. Tokrat je bil ta zasoljen z visoko zmago, Dallas je nadigral gostitelje s 131:111.


Prvo četrtino je Dallas začel neodločno in izgubil kar 5 žog v petih minutah. Medtem se je strelsko razigral Kevin Love, ki je po zlomu noge znova močno okrepil čete Clevelanda. Zadel je tri trojke zapored, merilne naprave pa je vklopil tudi Luka Dončić. Domačemu centru je vrnil s svojimi tremi zaporednimi trojkami. Po zaostanku osmih točk je Dallas pred koncem uvodne četrtine uspel preiti v vodstvo.

Ob ekipi sta nadaljevali z odličnim metom za tri, Cleveland pa je ob odsotnosti Luke na parketu znova prevzel pobudo. Mavsi so na svojega ključnega igralca morali počakati do polovice druge četrtine, ki je takoj po vstopu opozoril na nov trojni dvojček. Z Dončičevim pregledom nad igro je Dallas znova vzpostavil dober ritem v napadu, nemudoma povedel in do polčasa ostal v prednosti. (58:53)

V tretji četrtini se je zgodba praktično ponovila. Gostitelji, ki so v tem delu nabrali že kar 16 trojk, so znova povedli, dokler ni začel čarati Luka. Po minuti odmora, ki jo je vzel glavni trener Dallasa Rick Carlisle, je Dončić sprva dosegel 4 zaporedne točke za priključek, nato pa še lepo zaposlil Bobana Marjanovića pod košem in trojni dvojček je bil tu. Do konca četrtine je čudežni deček zbral že 12 skokov, prav toliko podaj in 27 točk.

V zadnji del igre sta odločno stopila gostujoča centra. Porzingis je podelil dve uspešni blokadi, Boban pa se je trikrat odlično znašel pod košem in Mavericski so povedli za + 13 (9:0 delni izid). Gostje so iz minute v minuto vse bolj nadzirali srečanje in zgolj nabirali prednost. Dončič, ki ga je Carlisle ob visokem vodstvu svojih varovancev 3 minute pred koncem vzel iz gre, je znova dosegel čudovit trojni dvojček. V svojo statistiko, ki ji v letošnji sezoni ni para je vpisal 29 točk, 14 skokov in 15 asistenc. V lepih številkah se mu je znova pridružil Porzingis, ki je podal kar 6 blokad, dosegel 19 točk (od tega 4 trojke) in devet skokov.

Šele četrtič v zgodovini je Dallas sezono začel s tremi zaporednimi zmagami v gosteh in ima trenutni izkupiček (zmage/porazi) 4:2. Za Maverickse je to tudi letos najvišje dobljena tekma, Cleveland so nadigrali za debelih 20 točk.

https://www.youtube.com/watch?v=mY4WXMklOkk

Sorodne objave