Dragiću uspešen začetek, Prepelič bo moral počakati

Po dobrih treh mesecih je znova zaživela prva španska košarkarska liga, kjer si kruh služijo Klemen Prepelič Zoran Dragić in Alen Omić. Slednja sta že opravila s prvim »post-pandemičnim« nastopom, medtem, ko je slovenskega ostrostrelca Joventuta tik pred zdajci zaustavila poškodba.


Prepelič, ki je bil to sezono s strani Real Madrida posojen badalonskemu prvoligašu, se v kraljevi klub najverjetneje ne bo vračal. V pogovoru za španski El Mundo je poudaril, da se pri Joventutu, ki bo naslednje leto zaigral v EuroCupu, počuti dobro, okolje pa ustreza tudi njegovi družini.

Žal mu je po prisilni prekinitvi vrnitev na parket preprečila poškodba leve mečne mišice, zaradi katere je ostal brez tekme z Barcelono. Ta je srečanje dobila s 96:92, za Joventut pa se je izkazal Prepeličev soigralec Alen Omić, ki je v slabih 23-tih minutah dosegel 14 točk in osem skokov.

Vrnitev pod koše pa je z zmago kronal Zoran Dragić, ki je s svojo Baskonio s 87:64 gladko opravil z Bilbaom. Ljubljančan je v dobrih 18-tih minutah igre dosegel osem točk in soigralcem namenil štiri asistence.

Sorodne objave