Dragić: “Zdovc ni bil iskren z menoj”

Zoran Dragić se je pred desetimi dnevi po dvomesečni epizodi pri Žalgirisu vrnil v Ljubljano. Izkušeni branilec v pogovoru za portal BasketNews ni skrival razočaranja nad obdobjem, ki ga je preživel v Kaunasu.


“Če bi prej vedel kako bo, ne bi prišel v Litvo,” je bil neposreden slovenski reprezentant. Dragić je na svojih prvih nastopih za Žalgiris prikazal solidne predstave, najbolj se je izkazal ob zmagi nad Fenerbahčejem, ko je prispeval 13 točk. Kljub očitnemu vzponu forme, mu je trener Jure Zdovc namenjal vse manj minut. Na zadnjih treh tekmah pri Žalgirisu, je Dragić na parketu preživel le 19 minut.

“Klubu sem se pridružil v obdobju, ko so bili številni igralci poškodovani. Kmalu po mojem prihodu, je ekipa zaigrala bolje, proti Barceloni in madridskemu Realu smo prikazali dobre predstave. V tem obdobju je bilo še vse popolno, a teden ali dva kasneje sem igral le še po pet minut,” je dogajanje povzel 32-letnik.

“Brez razloga sem izgubil trenerjevo zaupanje. Dobil sem občutek, da me ekipa ne potrebuje in da nisem del nje,” je razkril Dragić in dodal: “Razumem, da se je trener odločil, da igram manj, saj sem bil eden izmed igralcev, ki se je klubu pridružil šele pred kratkim, a lahko bi bili iskreni z menoj in mi povedali kakšna bo moja vloga v ekipi.”

“Ko zdaj razmišljam o situaciji, vidim, da je klub z mano sklenil pogodbo, trener pa ni vedel kako me uporabiti. Ni me postavil na položaj, s katerega bi mu lahko pomagal. Verjetno je imel drugačne načrte.”

Čeprav meni, da Zdvoc z njim ni bil povsem iskren, mu Dragič ničesar ni zameril: “Kaj morem v takšni situaciji? Zgodilo se je, a razšla sva se brez jeze in imava še naprej dober odnos.”

Foto: BasketNews/D.Repečka

Sorodne objave