Dragić o tekmecih na EP: “Na prvenstvu se bomo pomerili s samimi starimi znanci”

Berlin/Ljubljana – Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo prihodnje leto še 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu. Slednjega  bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Ples kroglic je določil, da bo #mojtim branjene naslova evropskega prvaka začel v skupini B, ki jo bo gostila Nemčija.


Skupinski del prvenstva se bo igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentance je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. V skupinskem delu v Kölnu bo slovenska izbrana vrsta moči merila  z reprezentancami Francije, Litve, Nemčije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine.

SPLETNA STRAN EUROBASKETA 2022

Skupina A (Tbilisi): Španija, Rusija, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija
Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina
Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija
Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

V skupinah A in B bodo reprezentance s skupinskim delom začele 1. septembra, v skupinah C in D pa je prvo kolo na sporedu 2. septembra. Skupinski del se zaključi 7. septembra (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D).  Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

Uvodno tekmo v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev in ki bo letos konec maja gostila zaključni turnir evrolige, bo Slovenija igrala proti Litvi 1. septembra., 2. september je dan počitka, 3. septembra sledi Madžarska, 4. septembra BiH, po še enem dnevu odmora pa prideta na vrsto Nemčija ter Francija.

DATUMI TEKEM EUROBASKETA 2022

Edo Murić, kapetan slovenske moške članske reprezentance:
“Primarno bo zbrati čim boljšo igralsko zasedbo, zato upam, da bodo zdravi in na voljo vsi fantje. Dobili smo težko skupino. Primarni cilj je uvrstiti se v osmino finala ter nato iz tekme v tekmo napadati čim višja mesta. Po drugi strani pa se s tekmeci ne smemo preveč obremenjevati. Na prvenstvu bomo branili naslov evropskega prvaka in naša obveza bo, da na parketu pokažemo najboljši obraz. Do evropskega prvenstva pa je še kar nekaj časa. Trenutno so naše misli usmerjene v zaključek klubske sezone, sam pa že komaj čakam, da z reprezentanco junija začnemo priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.”

Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
“Na prvenstvu se bomo pomerili s samimi starimi znanci. Dobili smo zahtevno skupino. Vsaka tekma bo zgodba zase. Potrebno se bo res dobro pripraviti in iti s tekme v tekmo. Upam, da se bomo zbrali v popolni postavi in napadli najvišja mesta v skupini ter se v izločilnih bojih izognili kateri izmed višje postavljenih reprezentanc.”

Klemen Prepelič, slovenski reprezentant:
“Znašli smo se v atraktivni, a hkrati tudi zelo zahtevni skupini. Prepričan sem, da bodo vse reprezentance še dodatno motivirane, saj bodo igrale proti aktualnim evropskim prvakom. Vsekakor si želim, da se zbere najboljša možna zasedba v danem trenutku. Zmagovita formula nam je znana. Potrebno se bo pripravljati iz tekme v tekmo. Razmišljati moramo izključno samo o sebi in o tem kako iz dneva v dan prikazati boljšo igro.”Dragić

Sorodne objave