Dragić je bil za eno uro že soigralec Luke, nato pa…

Ameriški športni mediji so bili pred kratkim enotni v poročanju, da je Goran Dragić v poslu Miamija, Dallasa in Philadephie postal soigralec Luke Dončića pri Mavericksih, a je prestop v zadnjem hipu padel v vodo.


Zvezdnik Philadelphie Jimmy Butler je nedavno izrazil željo, da si iz Philadelphie šeli selitve v Miami. Vročica je bila tako v sklepni fazi dogovora, veliko vlogo v omenjeni menjavi pa naj bi imel MVP Evropskega prvenstva Goran Dragić. Ta naj bi se zaradi pridobitve Butlerja preselil v Dallas, kjer so bili zanj sprva zelo zagreti. Na koncu je vodstvo Mavericksov zmotila previsoka Dragićeva plača, ki ga v zadnjem letu pogodbe čaka dobrih 19 milijonov.

Praktično vsi v ZDA so objavili, da je Dragić že član Dallasa in da je posel na relaciji Miami–Philadelphia–Dallas sklenjen. V Miami naj bi odšel Butler, v Philadelphio Josh Richardson, v Dallas pa Dragić, saj se je Miami želel znebiti njegove plače, da bi lahko Butlerju ponudil maksimalno pogodbo.

Očitno so se premislili, po analizah so ugotovili, da je njegova plača previsoka za tiste stvari, ki jih očitno še želijo storiti,” je odločitev komentiral Dragićev agent Bill Duffy. Posel je bil nato ustavljen. Dallas je iz Miamija želel Kellyja Olynyka in Derricka Jonesa, vendar se Jonesu na Floridi niso želeli odreči.

Sorodne objave