Dragić 20. novembra na voljo ekipam NBA

Čas za nakup oz. prestop prostih agentov, t.j. košarkarjev lige NBA, ki s svojimi klubi še niso oz. niso več vezani s pogodbo, se bo začel 20. novembra. Le dva dni prej bo potekal tudi nabor lige NBA, tako da se bodo košarkarske franšize v rekordnem času odločale o prenovitvi svojih zasedb.


Prosti agent je tudi Goran Dragić, finalist minulega finala z Vročico iz Miamija. Seveda se Goran v Miamiju počuti odlično, a po predstavah v Orlandovi končnici bi lahko kljub veteranskemu nazivu požel veliko zanimanja pri ostalih ekipah. Njegova usoda pred 20. novembrom še zdaleč ni zapečatena.

Vroča evropska imena prestopnega roka sta trenutno še Italijan Danilo Gallinari in Srb Bogdan Bogdanović. Pod proste agente spadajo tudi odmevni košarkarji kot so Joe Harris, Rajon Rondo, Kentavious Caldwell-Pope, Gerami Grant, Davis Bertans, Paul Milsap, Marc Gasol in Serge Ibaka.

Najbolj vidno ime na tem seznamu je seveda Anthony Davis, ki pa bo, kot vse kaže, ostal pri šampionski zasedbi Los Angeles Lakersov.

 

 

Photo: Heat Nation

Sorodne objave