Đorđević in njegov “Dream Team” po samo zlato

Srbom, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu dramatično izgubili proti reprezentanci Slovenije, strokovnjaki na letošnjem SP-ju pripisujejo dobre možnosti za najvišja mesta. Na stavnicah je pred njimi trenutno le ekipa ZDA, ki pa se v zadnjem času ukvarja s številnimi odpovedmi. Zaradi tega so apetiti Srbov še toliko bolj zrasli, ljudstvo pa četi Aleksandra Đorđevića napoveduje kar zlato.


Glavni trener Aleksander Đorđević nikoli ni skrival želje in optimizma po odličjih, opozarja pa, da kljub zdesetkani ameriški reprezentanci ne želi, da so njegovi varovanci preveč sproščeni in pohlepni za medaljami. “Storil bom vse, da bom človek, ki bo šokiral svet,” je za ameriški The Lines sicer povedal srbski selektor, ki je Srbijo na minulem evropskem prvenstvu popeljal do naslova evropskih podprvakov.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu bo imel še močnejšo reprezentanco. Iz lige NBA se bodo njegovi četi pridružili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica in Boban Marjanović, podpira pa jih še kup kvalitetnih košarkarjev iz evropskih tekmovanj. “Američani imajo veliko vrhunskih košarkarjev, igralcev s tekme zvezd in sestavili bodo reprezentanco, ki bo favorit številka 1,” je prepričan Đorđević. Ta je poleg ZDA in Srbije kot glavne favorite svetovnega prvenstva na Kitajskem, ki se prične zadnji dan avgusta, označil še Španijo, Kanado, Avstralijo, Francijo in Grčijo.

Sorodne objave