Dončićev soigralec se še danes tolče po glavi!

Soigralec Luke Dončića Jalen Brunson se spominja, kako je pri šestih letih zavrnil podpis legendarnega Michaela Jordana.


Prvega marca 2003 je 6-letni Brunson spremljal svojega očeta Ricka, ki se je tedaj v dresu Chicaga boril proti Washingtonu. Na tej tekmi Jordan ni več branil barve Bikov, temveč je že igral za ameriško prestolnico.

Na tej tekmi sta se Jalen Brunson in Jordan srečala, pripoveduje novinar ESPN Ohm Youngmisuk: »Michael je hodil nazaj proti garderobi Čarovnikov, ko ga je pomočnik trenerja Patrick Ewing predstavil novemu navijaču. Šestletni Jalen je bil z očetom na tekmi. Na vsaki tekmi je zbiral drese in s ponosom je imel na sebi dres Washingtona s številko 23 (Jordan je nosil takšnega, op. p.). Legendarni Michael je pristopil do nega in vprašal fanta, ali bi želel, da mu ga podpiše. ‘Ne,’ je rekel Jalen, ‘Pokvaril ga boš.’ Košarkarji Washingtona so se smejali, Ewing pa je odkorakal iz slačilnice in se drl po hodniku očetu Ricku, s katerim sta igrala skupaj pri New York Knicks, o tem, kar se je zgodilo. Otrok je zavrnil nezaustavljivega košarkarja v svoji generaciji,« razlaga Youngmisuk.

Čeprav mladi Brunson ni vedel, kdo mu je v resnici nudil avtogram, pa svojo odločitev še danes obžaluje.

Photo: DraftKings Nation

Sorodne objave