Dončićev soigralec bi igral več, Kidd: “minute si je treba prislužiti”

Dallas si je veliko obetal od Christiana Wooda, ki je na nedeljski tekmi, na kateri so Mavsi na domačih tleh izgubil proti Denverju (97:98), odigral skupno le 1:51 minut četrte četrtine.


Dva dni prej je proti ekipi Denver Nuggets dosegel rekordnih 28 točk v sezoni in le nekaj dni kasneje proti njim igral le še 17 minut, najmanj v tej sezoni. Woodov igralni čas v drugi polovici tekem je bil v zgodnjem delu sezone pri Mavsih nekonsistenten, kljub poškodbi Maxija Kleberja.

“Vesel sem, da sem del te ekipe, z ekipo moram zgraditi zaupanje. Ko mi bo to uspelo, mislim, da bomo dobri.” je povedal Wood.

Njegovim minutam na parketu je po besedah Jasona Kidda botroval njegov slab izkupiček na tekmi z Oklahoma City Thunder. Dallas je kljub visoki prednosti nekaj več kot štiri minute pred koncem rednega dela izgubil po podaljšku. Wood je v dveh tekmah zaključil le četrto četrtino, vendar v podaljšku ni igral.

“Wooda smo pustili na igrišču s to skupino in ni šlo dobro,” je dejal Kidd po zaključku rednega dela z Woodom na igrišču.

Razmere se zanj niso izboljšale. Wood je bil iz postave umaknjen pri 10:09 v četrti četrtini nedeljske tekme in do konca tekme več ni igral. Tako je zabeležil skupno 1:51 minut igralnega časa, kar je bilo daleč najmanj od 10 igralcev, ki so v tem obdobju stopili na parket. Takoj za njim sta JaVale McGee in Tim Hardaway Jr. s 4:52 minute na igrišču.

Svoj pozni prihod na parket je komentiral takole: “Običajno pridem ven pet ali šest minut v zadnji četrtini, danes pa je bilo malo zgodaj; vendar mi niso povedali nobenega razloga, zakaj.”

Kidd: “Svoje minute na parketu si morate zaslužiti”

Kidd je pojasnil, da ima ekipa “seznam poln visokih igralcev”. “Svoje minute na parketu si morate zaslužiti. Ko se Maxi vrne, mora biti nekdo nesebičen in mu predati mesto na parketu. Tukaj ne gre za minute ali zabijanje, ampak za zmago.”

“Tudi za Wooda se bo minutaža povečala”, je prepričan Kidd. “To je šele začetek, igrali smo komaj 16 tekem.”

Foto: NBA

Sorodne objave