Dončić tokrat poleg igre v napadu blestel še v obrambi

Dallas Mavericksi so končno prekinili serijo negativnih izidov in v velikem slogo porazili Golden State Warriorse (116-113). Ob zmagi nad lanskimi prvaki pa je kakopak znova blestel tudi Luka Dončić, ki je zabeležil nov trojni dvojček (41 točk, 12 skokov, 12 asistenc). 


Ob zmagi Teličkov pa ne gre izpostaviti samo Lukove igre v napadu, ampak tudi njegove obrambe. Zbral je namreč kar 4 ukradene žoge, na ta račun pa se je na tiskovni konferenci pošalil tudi sam: “Jaz sicer mislim, da je bilo pet ukradenih žog.” S tem je slovenski mladenič dal jasno vedeti, da še kako želi izboljšati svojo igro v obrambi, prav gotovo pa ni imun niti na očitke košarkarske javnosti, češ da je zgolj napadalno usmerjeni košarkar. V tej sezoni tako beleži 1,8 ukradene žoge na srečanje, kar ga uvršča na 4. mesto v ligi NBA.

Proti Golden State Warriorsom so bila razpoložena tudi Tim Hardaway Jr. (22 točk, 4 skoke 2 asistenci), Spencer Dinwiddie (14 točk, 2 asistenci) in Josh Green (13 točk, 2 skoka, 1 asistenca). Steph Curry je za Bojevnike prispeva 32 točk, 5 skokov in 5 asistenc.

 

Sorodne objave