Dončić se bo najprej meril s Hardnom, ob povratku na parkete takoj tudi slovenski dvoboj

Kot je znano že nekaj časa, sedaj pa je sledila tudi uradna potrditev, se bo liga NBA nadaljevala 30. julija v Orlandu. Znan je tudi urnik tekem, po katerem se bo pomerilo 22 moštev, ki so še vsa v igri za osvojitev končnega naslova. Dallas Mavericksi se bodo ob povratku na parket pomerili s Houston Rocketsi, Miami Heat Gorana Dragića, pa se bo pomeril z Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja. 


Liga NBA se ima za organizacijo zaključnega dela lige zahvaliti Disneyu, ki je pomemben partner lige za obdobje po pandemiji. Disney ima v Orlandu v lasti ogromen objekt Wide World of Sports, kjer naj bi bili pogoji primerni za organizacijo tekem. Igralci naj bi bili v dovoljšnji meri distancirani od preostalega sveta, da bo tekmovanje lahko potekalo normalno. Kljub temu velja opozoriti, da število okuženih z virusom COVID-19 na Floridi narašča. Komisar lige NBA se kljub številkam nevarnosti v Orlandu ne boju: “Menim, da pred virusom ne moremo pobegniti in bomo z njim morali živeti še kar nekaj časa, zato smo tudi zasnovali kampus tako, kot smo ga. Gre za zaprto mrežo, in dokler nikogar ne spustimo notri, smo varni pred primeri okoli sebe. Zaradi teh razlogov nas ne skrbi, da bomo v Orlandu.”

 

Prva moštva bodo v Orlando prispela 7. julija, prvo srečanje pa bo med Utahom in New Orleansom. Dallas bo na delu dan kasneje, 1. avgusta pa bosta na delu tudi Denver in Miami.

Sorodne objave