Dino Rađa podpira izstop Hrvatov iz lige ABA: “Agenti odločajo o vsem”

Legendarni jugoslovanski in hrvaški košarkar je v pogovoru za Sportske novosti spregovoril o pozivu hrvaške košarkarske zveze k izstopu hrvaških klubov iz regionalne lige ABA. Odzval se je tudi na izjavo srbskega agenta Miodraga “Miška” Ražnatovića, ki je dejal, da njegove stranke ne bodo igrale v nižjerazrednem pokalu Alpe-Adria. 


Rađa, danes predsednik strokovnega sveta Hrvaške košarkarske zveze, je v intervjuju dejal, da košarkarska javnost ne bi smela imeti podcenjujočega ali arogantnega odnosa do tekmovanja v katerem nastopajo avstrijski, češki, poljski, slovaški in slovenski klubi.

Petinpetdesetletna košarkarska legenda je komentiral izjavo agenta Miška Ražnatovića: “Ta izjava je dokaz, da ligo Aba vodijo zasebni interesi, ne pa interesi za rast košarke.” Rađa je dejal tudi, da hrvaška košarkarska zveza ne nasprotuje ligi ABA, le njenemu sedanjemu sistemu.

“Sedaj se le širijo govorice, a nas na HKS nihče več nič ne vpraša. Nismo proti nigi ABA, nasprotujemo le zdajšnjemu sistemu lige, ki jo vodijo zasebni interesi. Menimo, da bi ligo morale voditi košarkarske zveze, ki bi morale omejiti število tujcev itd,” je razmišljal nekdanji hrvaški košarkar.

Ražnatović je na Twitterju zapisal, da je njegov odziv na potencialen izstop hrvaških klubov “neizogiben”: “Dal bom vse od sebe, da moji klienti igrajo v ekipah in ligah, v katerih se bodo lahko razvijali. To je moja obveza!”

Rađa je za Sportske novosti dejal tudi, da lige Alpe-Adria ne gre podcenjevati, sploh zato, ker v njej nastopajo tudi slovenski predstavniki: “Ligi Alpe-Adria se smejimo, a tam igrajo tudi Slovenci, ki so evropski prvaki, od tam pa prihajajo igralci kot so Prepelič, Murić in Dragić. Ne razumem zakaj smo vzvišeni, v stilu, mi smo Hrvaška.”

Sorodne objave