Deni Avdija čez Luko: “Dončić je imel v karieri tudi srečo”

Talentirani izraelski košarkar Deni Avdija, ki se letos podaja na nabor lige NBA, se je v podcastu najuspešnejšega izraelskega košarkarja preko luže Omrija Casspija, obregnil tudi ob Luko Dončća.


Trenutno največji up izraelske košarke je kot član domačega kluba Maccabi Tel-Aviv zaigral tudi na tekmah elitne Evrolige, a ne v tolikšni meri, kot je bilo to ‘namenjeno’ Dončiću.

»V življenju mi ni bilo nič podarjeno. Trdo sem moral delati, da sem prišel do stvari, ki sem jih želel. Tudi tega, da sem dobil minute v dresu Maccabija. Mlademu igralcu ne bodo dali 20 minut, morda le izjemnemu Luki Dončiću. Videl sem ga dve leti pred tem. Nisva bila v istem položaju, na isti ravni in z istim trenerjem. Vprašal sem ga, zakaj se to ne more zgoditi tudi meni. Moraš biti močan in se z vsem spopasti kot odrasel človek. Boriti se moraš za minute in biti del rotacije. Zame je bilo biti del članskega moštva nekaj izjemnega,« je pripovedoval Avdija.

Izraelec, ki ima tudi srbsko državljanstvo, se letos podaja na nabor lige NBA, kjer upa da bo uvrščen visoko in s tem začel pot v najmočnejšem tekmovanju na svetu. Ko je Casspi dejal, da je Luka, ki ga je Dallas dobil v izmenjavi z Atlanto, prišel v pravo sredino za razvoj, je 19-letni izraelski košarkar pripomnil: »Z mano se lahko strinjaš ali ne. Mislim, da je imel v karieri tudi srečo, poleg tega, da je neverjeten košarkar,« na kar pa je Casspi odgovoril: »Srečo je imel, ampak je zgrabil priložnost. Doseči 30 točk v ligi ni nekaj, kar se preprosto zgodi.«

Photo: Yahoo News

Sorodne objave