Dallasova renovacija Luke Dončića: hitrejši, močnejši!

S spremenjenim telesom in prehranjevalnimi navadami, dodatno mero samozavesti in predvsem prevetrenim spremljevalnim orkestrom Luka Dončić v Teksasu polaga temelje za svojo drugo sezono v ligi NBA, v kateri se želi prebiti v končnico, košarkarski analitiki pa ga v drugem poskusu vidijo tudi na tekmi vseh zvezd.


V očeh ameriških medijskih mrež CBS in ESPN je Luka Dončić osrednji kandidat za krstni nastop na tekmi vseh zvezd. Ne le zaradi resnega trkanja na vrata »All Star« tekme, kjer je v svetovnem glasovanju za nastop prejel kar 4,2 milijona glasov (več sta prejela le Lebron James in Giannis Antetokounmpo), na koncu pa so ga oklestili glasovi novinarjev in igralcev. Na Dončiću se bo več kot očitno gradila prihodnost Mavericksov, to pa je glavni razlog, da ga analitiki 16. februarja v Chicagu vidijo na parketu z največjimi zvezdami ameriške košarke.

Svojevrstno poletno popotnico je Luki namenil tudi njegov trener Rick Carlisle: “To poletje je za Dončića ključno. Bil je novinec leta, zato se bodo vsi še toliko bolj dokazovali, ko bodo stali na nasprotni strani. Pričakujem, da bo igral še več in nosil težje breme. Da pa bi mu to uspelo, mora priti v življenjsko formo. Delati mora. Na ekipnih pripravah se bomo uigravali. Tam se ne gradi telesne pripravljenosti. Glavno delo mora opraviti sam.” Kot kaže mu je 20-letni Ljubljančan dobro prisluhnil.

Po prvih informacijah, ki še pred uradnim začetkom Dallasovih priprav prihajajo iz Teksasa, je dal slovenski reprezentant že z videzom vedeti, da se poleti ni predal brezdelju. Poleg fotografij iz bazenov in plaž druge pričajo o fizični spremembi. Izgubil naj bi skoraj deset kilogramov, ob tem pa je prilagodil prehranjevalne navade. Vse z namenom, da bi bil v drugi sezoni toliko vitalnejši in hitrejši, obenem pa obrambno odziven. »Verjamem, da sem hitrejši. Tudi obramba bo zanesljivo boljša,” V vseh pogledih lahko napredujem. Boljši meti, boljše podaje, več skokov,« obljublja Dallasova številka 77.

Dončić je sicer prvi slovenski košarkar v ligi NBA, ki po končani sezoni in vrnitvi v domovino slovenskim medijem osebno ni bil na voljo. Zdaj je svoje vtise strnil v pogovoru za uradno klubsko spletno stran. “Komaj čakam, da se znova srečam z vsemi soigralci. Veselim se novih iger v dresu Dallasa,” pravi Luka, ki si tudi sam veliko obeta od tandema s Kristapsom Porzingisom. “Vem, da je dobro pripravljen. Skupaj bova zelo nevarna. Sva mlada in željna igre. Ob tem imava veliko soigralcev, ki nama bodo v pomoč. Zanesljivo pa bo z nasveti pomagal tudi Dirk Nowitzki,” potrjuje Dončić, ki je že lani kljub nizom Dallasovih porazov lahko strmel k boljši prihodnosti kluba.

V končnico se bo moral prebiti ob klubih kot so LA Lakers, Denver Nuggets, GS Warriors, Potrland, San Antonio, LA Clippers itd. “Premagati je treba vsakogar, ki ga lahko. Vsaka tekma je težka. Če dobiš eno tekmo, zmagaj še na naslednji, od tekme do tekme,” dodaja Luka, ki se zaveda, da je Zahodna konferenca znova za odtenek močnejša in divja.

S soigralci bo na tekmi proti Washingtonu sezono uradno odprl 24. oktobra. Pred tem Dončića in druščino čaka pet pripravljalnih tekem proti Detroitu, Milwaukeeju, LA Clippersom in dvakrat proti Oklahomi.

Sorodne objave