Dallas v svojih in v očeh drugih postaja kredibilen kandidat za končnico

Po odmevni zmagi s 114:110 nad Los Angeles Lakersi je Luka Dončić delil mnenje o tem, kako je bilo drugič zagrati proti svojemu idolu LeBronu Jamesu in za kako pomembno zmago pravzaprav gre.


Luka je že večkrat omenil, da mu občudovanja nad Jamesom ne primanjkuje. Oba si delita izjemen talent preglednosti nad igro in idejnosti v napadu. “Običajno pred tekmami nisem živčen. Takrat, ob prvem srečanju z njim, sem bil. Bilo je nekaj posebnega. Ko sem odraščal, sem ga spremljal, zato je bilo nekaj posebnega igrati proti LeBronu. Danes? Še vedno sem navdušen nad njim, saj je bil idol mojih otroških dni,” so na Sportalu povzeli Dončićev komentar.

Zmaga nad Lakersi, ki si po včerajšnjem porazu delijo prvo mesto na Zahodu, za Dallas pomeni, da se lahko zoperstavijo tudi največjim ekipam. To Luka kot Kristaps Porzingis menita, da je tekma velik pokazatelj njihove kvalitete, potrebno pa je razmišljati za naprej.

»Zmaga zgolj pokaže, da smo sposobni premagati ekipe velikega kalibra. To je to. Gremo dalje,« je bil kratek Porzingis, Dončić pa je dodal: »Odlična zmaga. Veliko nam pomeni, ker je dokaz da se lahko merimo z velikimi tekmeci. V tem ritmu moramo nadaljevati.«

S trenutnim izkupičkom 13 zmag in 6 porazov Dallas zaseda četrto mesto v Zahodni konferenci. Čeprav še niso obravnavani kot legitimni favoriti za najvišja mesta, pa so v dani sezoni že presegli pričakovanja. Sploh zaradi predstav Luke, ki je že v debati za novega MVP rednega dela, ni več dosti skeptikov z mnenjem, da Dallas ne sodi v končnico.

Photo: Mavs Moneyball

Sorodne objave