Dallas s posebnimi ukrepi za Dončića?

Ameriški mediji vse več navajajo legitimna tveganja, ki se lahko pojavijo kljub dobro zamišljenem ‘NBA mehurčku’. Za moštvo Dallas Mavericks to pomeni dodatne ukrepe, ki pa bi po poročanju USA Today leteli prav na prva dva zvezdnika teksaškega moštva – Luko Dončića in Kristapsa Porzingisa.


Največje tveganje, kar se tiče okužbe bi lahko bili delavci v Disneyevem kompleksu, kjer se bo liga NBA po trenutnih načrtih nadaljevala. Omenjeni zaposleni za razliko od košarkarskih ekip ne bodo dnevno testirani, poleg tega pa ne bodo izolirani v karanteni, še vedno bodo dnevno hodili v službo. Ironično dejstvo je tudi, da je Florida med tistimi zveznimi državami, ki ima v zadnjih tednih največje število novih okužb s koronavirusom.

Novinar USA Today je izpostavil, da bi morali posebno zaščito in varovanje nameniti prav Porzingisu in Dončiću, katerih naveza je bolj ali manj glavni up, da se Dallas ob koncu sezone podpiše pod odmeven dosežek. Predlaga, da bi ekipo razdelili na dva dela, v kateri bi bil po eden izmed prvih zvezdnikov. S tem bi zmanjšali tveganje okužbe obeh košarkarjev, ki bi praktično pomenila konec realne konkurenčnosti Mavericksov.

Photo: The Smoking Cuban

Sorodne objave