Dallas do odločilne prednosti na ramenih Dončićevih 42 točk

Luka Dončić

Luka Dončić je z Dallasom na gostovanju v Los Angelesu izvlekel peto zmago v seriji. Po dokaj izenačeni tekmi se je Dallas odcepil nekaj minut pred koncem in slavil z rezultatom 105-100. Dallas Mavericksi vodijo s 3 proti 2, naslednja tekma pa bo v Dallasu.


Po dveh težkih domačih tekmah za Dallas in njihove navijače, se je serija preselila v kalifornijski Staples Center. Dallas je še enkrat odigral odlično prvo četrtino, kjer so povedli za sedem točk. Clippersi so se pred polčasom sicer približali na le dve točki zaostanka, a je nato sledila tretja četrtina. Z delnim izzidom 33-21 v tretji četrtini si je Dallas nabral dovolj prednosti za razmeroma miren zaključek tekme. Prav tam pa je Luka prejel tisto pomoč, ki je na prejšnjih dveh tekmah ni bilo.

Luka je bil izjemen in dosegel 42 točk, 14 podaj in 7 skokov. Tim Hardaway mlajši je prispeval 20 točk in 7 skokov, preostali igralci pa so se izkazali, kljub temu, da nihče ni dosegel dvomestnega števila točk. V izdihljajih tekme sta zelo pomembne točke dosegla Kristaps Porzingis (8 točk, 6 skokov) in Hardaway.

Pri domači ekipi so trije igralci presegli mejo dvajsetih točk. Paul George je 23 točkam dodal še 10 skokov, 6 podaj in 3 blokade. Reggie Jackson jih je prispeval 20, prav toliko tudi Kawhi Leonard, ki je temu dodal še 5 skokov in podaj. Prav slednji je zabeležil najslabšo tekmo v tej seriji.

Serija se seli v Dallas, kjer bo potekala šesta tekma, ki je lahko tudi zadnja.

Sorodne objave