Crvena zvezda poslala Kuzmića in Čovića v FMP

Crvena zvezda je napravila nekoliko presenetljivo potezo in se pred začetkom pokala Radivoja Koraća odrekla dvojici izkušenih košarkarjev. Ognjena Kuzmića in Filipa Čovića je vodstvo kluba namreč poslalo v FMP, ki je razvojno moštvo Crvene zvezde.


Novico o premestitvi centra in organizatorja igre je bila danes potrjena na spletni strani Crvene zvezde, samo dan po porazu Zvezde z Mornarjem, ki bo pomembno vplival na borbo za končnico ABA lige. Ognjen Kuzmić je tekmo proti Mornarju celo začel v prvi postavi in igral dve minuti, v katerih pa ni dosegel točk. Evidentno je da srbski reprezentant, ki je na Eurobasketu leta 2017 osvojil tudi srebrno medaljo ni v formi, a pri tem seveda ne gre pozabiti, da se je Kuzmić, še ne dolgo nazaj, po avtomobilski nesreči boril za življenje.

“Ognjen Kuzmić, center rdeče-belih je prejšnje leto doživel težko poškodbo in v ekipi FMP-ja bo preko kontinuiranega treninga in z okrevanjem, ki ga zaradi napornega koledarja, igranja tekem v štirih tekmovanjih in stalnih potovanj ni mogel opraviti, poskušal, da se vrne v prepoznavno formo, ki ga je krasila v prejšnjih letih, ko je bil eden najboljših centrov v Evropi,” so zapisali pri Crveni Zvezdi. Kuzmić ima pogodbo veljavno do konca sezone 2020-2021, pričakovati pa gre, da se bo prihodnjo sezono vrnil v kader. Do omenjenega gostovanja v Baru je beležil 4,2 točki in 3,2 skoka, v Evroligi pa 3,9 točke in 3.5 skoka na tekmo.

Filip Čović že nekaj časa ni igral, saj je bil odsoten zaradi poškodbe. Na zadnje je dres Crvene zvezde oblekel decembra na evroligaški tekmi proti Zenitu, ko je dosegel 3 točke, v nekaj več kot 12. minutah igre.

Čović se je v tej sezoni že znašel na udaru Zvezdinih navijačev, ki so kritizirali njegove igre, obenem pa jih je zmotilo, da priložnost dobiva kot sin predsednika kluba, Nebojše Čovića. V ABA ligi ima povprečje 7,1 točke in 4,2 asistenci, v Evroligi pa 2,3 točke in 2,5 asistenci. Čović z odhodom k FMP-ju prihaja na dobro poznan teren, saj je najboljše predstave v karieri prikazal prav v tem klubu.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

 

 

 

 

Sorodne objave