Crvena zvezda na derbi v Ljubljano, kjer pa jo čakajo trije bivši igralci

Danes zvečer v Ljubljani gostuje Crvena zvezda, aktualni prvak lige ABA, proti svojemu nekdanjemu klubu pa bodo zaigrali kar trije košarkarji Cedevite Olimpije


Crvena Zvezda je po prihodu novega trenerja Dragana Šakote v zadnjem tednu vpisala zmagi proti Igokei in Valencii, za idealen zaključek pa si želi še zmajski skalp. Srbski šampion lige ABA se bo proti Cedeviti Olimpiji, ki v Stožicah navdušuje, pomeril danes ob peti uri, derbi pa bi lahko označili za derbi devetega kola ‘Jadrana’.

»Igrajo hitro košarko, statistično so ekipa z največjo posestjo žoge v ligi, kar pomeni, da se jim moramo postaviti po robo podobno kot Valencii. Smo v situaciji, kjer potrebujemo zmage za izboljšanje našega statusa na lestvici«, je pred tekmo dejal Šakota.

Za Cedevito Olimpijo letos igrajo trije bivši košarkarji beograjskega kluba. To so Marko Simonović, Jaka Blažič in Maik Zirbes, s katerimi je kapetan rdeče-belih, Branko Lazić preživel nekaj nepozabnih let, ko sta skupaj osvajala trofeje. »Zelo težka tekma, in v tem trenutku zelo važna za razpored v ligi ABA. Dobro se poznamo z večino igralcev Olimpije, sploh z Markom, Jako in Maikom. Igrajo dobro, imeli so čas da se na tekmo pripravijo, saj prejšnjo nedeljo niso imeli obračuna v Eurocupu. Stil igre ki ga gojijo je podoben tistemu, ki nas je pričakal v četrtek proti Valencii,« je dejal kapetan Lazič.

Photo: Mondo

Sorodne objave