Celjani prišli do prve zmage

V ŠD OŠ Vižmarje-Brod v Ljubljani je bila včeraj odigrana zaostala tekma 2. SKL med Ljubljano in Celjem. Srečanje bi moralo biti odigrano še pred prekinitvijo tekmovanja zaradi koronavirusa, a je bilo takrat zaradi številnih obolenj v ljubljanski ekipi prestavljeno. Obračun dveh moštev iz spodnjega dela lestvice je pripadel Celjanom (71-83), ki so tako prišli do prve zmage, Ljubljančanom pa prizadejali še četrti poraz. 


Celjani so tekmo otvorili v postavi Amar Ejup, Nejc Buda, Matic Perger, Nejc Kovče in Jaka Potočnik, za Ljubljančane pa so na parketu pritekli Martin Leskovšek, Jon Zorko, Žan Đogić, Jakob Stražar in David Križanič. Tekmeca sta v srečanje vstopila izenačeno, nekoliko višjo prednost pa so si na začetku priigrali košarkarji Celja, ki so v 5. minuti povedli s +6 (5-11). V 8. minuti je Jaka Potočnik goste popeljal do prednosti z 10-17, v naslednjem napadu pa je Tadej Tabak položil za 10-19. Izid prve četrtine (11-19) je postavil Jan Kocman z enim zadetim prostim metom. V drugi četrtini je gostujoče moštvo še bolje zaigralo v napadu in Ljubljančani so se znašli v težavah. Ob koncu tretje minute druge četrtine je Nejc Ocvirk zadel že za 14-30 in v taboru Ljubljane so vzeli minuto odmora. Slednja na ljubljansko žalost ni imela večjega efekta, saj so Celjani še naprej držali prednost. 9 sekund pred iztekom prvega polčasa je Erik Groznik s polaganjem nekoliko omili vodstvo gostov in svoje moštvo približal na 25-38.

V tretji četrtini so gostitelji prvič zaostajali tudi za več kot 20 točk. V tretji minuti je Perger zadel za 29-50, v naslednjih minutah pa so Celjani celo napadali prednost s 30 točkami, a so Ljubljančani do konca četrtine nekoliko omilili zaostanek, ki je tako znašal (47-68). Razlika je bila pred vstopom v zadnjo četrtino prevelika, da bi Ljubljana lahko ogrozila zmago Celja. Gostje so tako brez težav zadržali vodstvo in se prvič v letošnji izvedbi 2. SKL veselili zmage.

Najboljši posameznik Ljubljane je bil z 20 točkami Erik Groznik, ki je svojemu strelskemu izkupičku dodal še 6 skokov. Pri Celju je bil najbolj razpoložen Perger 25 točkami, 5 skoki in asistenco. Tadej Tabak je dodal 15 točk, 3 skoke in 4 asistence, izpostaviti pa gre tudi dosežek Nejca Bude, ki je 14 točkam dodal tudi 11 skokov in 6 asistenc, ter tako vpisal dvojni dvojček.

KK Ljubljana – KK CELJE 71:83 (11 : 19, 14 : 19, 22 : 30, 24 : 15)

 

Foto: KK Celje

 

Sorodne objave