Cedeviti Olimpiji se obeta “wild card” za Eurocup! Začetek konca ABA lige?

Od prihodnje sezone dalje bo Eurocup zaprto tekmovanje. Po poročanju portala Eurohoops naj bi 13 evropskih moštev dobilo 3-letni “wild card” za nastopanje v Eurocupu. 


Tekmovanje naj bi v prihodnosti sicer potekalo tako, da bi se moštva razdelili v dveh skupini po 10, nato pa bi v drugi del tekmovanja vstopilo 8 moštev iz vsake skupine. Po poročanju Eurohoopsa naj bi imel zagotovljeno mesto v takšni obliki tekmovanja beograjski Partizan.

Nato se je preko Twitterja oglasil še Aca Petrović, legendarni hrvaški košarkar in aktualni brazilski selektor, ki je zapisal, da bosta imela 3-letno zagotovljeno mesto v Eurocupu tudi Cedevita Olimpija in Budućnost. “Cedevita Olimpija, Budućnost, ter Partizan dobivajo triletno licenco EuroCupa. Zvezda bo prej ali slej dobila evroligaško licenco. Gre za zadnji pozdrav ABA ligi,” je čivknil Petrović, ki je že preteklo nedeljo v oddaji Sport nedeljom spregovoril o tem, da se ABA ligi bliža konec. S tem, ko bi imela kar štiri moštva že zagotovljene evropske licence tekmovanje namreč ne bi imelo pravega smisla.

 

 

Foto: Cedevita Olimpija

Sorodne objave