Cedevita Olimpija znova v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo tudi v tekmovalni sezoni 2020/21 nastopalo v drugem najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju, 7Days EuroCupu.


Regionalno košarko bosta poleg Cedevite Olimpije v sezoni 2020/21 v 7Days EuroCupu zastopala še Partizan NIS in Budućnost VOLI. Beograjskemu moštvu, ki je bilo ob prekinitvi tekmovanj zaradi pandemije koronavirusa vodilno v Ligi ABA, se je uspelo prebiti med osem najboljših moštev Evropskega pokala, Budućnost VOLI pa je tekmovanje sklenila po prvem delu. Crvena zvezda mts bo v sezoni 2020/21 nastopala v elitni Evroligi.

Nova sezona v Evropskem pokalu se bo začela 30. septembra, redni del sezone pa bo potekal do 16. decembra. Najboljših 16 moštev bo boje začelo 30. decembra, in jih zaključilo 3. februarja 2021. Četrtfinalni obračunu bodo potekali med 2. in 10. marcem 2021, polfinalni boji med 16. in 24. marcem 2021, finalni niz pa bo med 6. in 14. aprilom 2021.

V minuli sezoni je Cedevita Olimpija tekmovanje v 7Days EuroCupu sklenila po skupinskem delu. Na desetih tekmah so si Zmaji priigrali štiri zmage, v igri za preboj med najboljših 16 moštev pa so bili vse do predzadnjega kola. Spomnimo, Ljubljančani so v sezoni 2019/20 nastopali v skupini C, v kateri so bili še Unics Kazan, Germani Brescia, Joventut Badalona, Darušafaka in Nanterre 92.

Sezona 2019/20 je bila v Evropskem pokalu predčasno prekinjena in zaključena zaradi pandemije koronavirusa.

Cedevita Olimpija bo tako v tekmovalni sezoni 2020/21 nastopala v 7Days EuroCupu, Ligi ABA, Ligi Nova KBM in Pokalu Spar.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»Veseli nas, da bomo lahko tudi v sezoni 2020/21 v Ljubljani spremljali odlično košarko, ki jo s seboj prinašajo nastopi v 7Days EuroCupu. Vodstvo Evrolige ima rado Ljubljano in Areno Stožice, nezanemarljivo pa je tudi dejstvo, da je naš klub v evroligaški konkurenci v preteklosti nizal zelo dobre rezultate. Obenem je potrditev nastopa v Evropskem pokalu v naslednji sezoni tudi dokaz, da Evroliga verjame v naš projekt in celoten potencial, ki ga Cedevita Olimpija nosi s seboj. Ponosno bomo predstavljali slovensko košarko v drugem najmočnejšem tekmovanju na Stari celini in napravili vse, da prikažemo boljše igre, kot v sezoni 2019/20.«

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave