Cedevita Olimpija pripeljala krilnega centra iz Igokee

V dresu Cedevite Olimpije bomo v tekmovalni sezoni 2021/22 lahko spremljali Jackieja Carmichaela, ki je v minuli sezoni uspešno nastopal v Igokei.


Cedevita Olimpija je v svoje vrste uspela pripeljati še enega odličnega košarkarja, ki je bil v minuli sezoni eden od nosilcev konkurentov ljubljanskega kluba v regionalnem tekmovanju. Jackie Carmichael, 31-letni in 206 centimetrov visoki Američan, je v sezoni, ki je za nami, uspešno branil barve Igokee in bil eden od nosilcev moštva iz Laktašev, v novi sezoni pa ga bomo lahko spremljali v dresu Zmajev.

Po zaključku kariere na kolidžu, Jackie Carmichael ni bil izbran na naboru Lige NBA, v Evropi pa se je naprej preizkusil v dresu Bilbaa. Njegov postanek v Španiji je trajal zgolj deset tekem, konec leta 2013 pa se je pridružil Iowa Energy, ki nastopa v razvojni ligi najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu. Sezono je sklenil uspešno, saj je bil izbran v tretjo peterko novincev v t.i. ‘D-League’.

V prihodnjih sezonah je Carmichael nato nosil drese ekip Maccabi Rishona, Banvita, Maccabi Ashdoda, Usaka, Avtodora, Al Riyadija in Unicsa, sezono 2018/19 pa sklenil v turškem Torku Konyasporu.

Pred začetkom sezone 2019/20 se je preselil v francoski JL Bourg, kjer se je zadržal eno sezono, nato pa se je pred začetkom sezone, ki je za nami, pridružil Igokei. Za ekipo iz Laktašev, ki se je uspela prebiti v polfinale Lige ABA, je na 24 tekmah v povprečju dosegal 8,4 točke, 3,8 skoke, 1,6 asistence, 0,9 pridobljene žoge in 0,4 blokade na tekmo. Skupaj z Igokeo je Carmichael nastopal tudi v košarkarski Ligi prvakov in beležil 11,1 točke, 3,9 skoke in 2,2 asistence na obračun.

Jackie Carmichael
Datum in kraj rojstva:
 2. januar 1990; Manhattan (Združene države Amerike)
Višina: 206 cm
Igralni položaj: krilni center / center
Kariera: Bilbao (Španija; 2013), Iowa Energy (ZDA; 2013-14), Maccabi Rishon (Izrael; 2014-15), Banvit (Turčija; 2015-16), Maccabi Ashdod (Izrael; 2016/17), Usak Sportif (Turčija; 2017-18), Avtodor Saratov (Rusija; 2018), Al Riyadi (Libanon; 2018), Unics (Rusija; 2018-19), Torku Konyaspor (Turčija; 2019), JL Bourg (Francija; 2019-20), Igokea (Bosna in Hercegovina; 2020-21), Cedevita Olimpija (2021).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Lahko smo izredno zadovoljni, da se nam je to poletje pridružil Jackie Carmichael. Za njim je odlična sezona v Igokei, na mizi je imel številne ponudbe, na koncu pa se je Jackie zaradi visokih ciljev, ki jih imamo v 7DAYS EuroCupu in Ligi ABA, odločil, da bo postal košarkar Cedevite Olimpije. Veseli nas, da je prepoznal potencial v našem članskem moštvu. Carmichael je izkušen košarkar, ki igra z veliko energije, vedno ima pravi pristop, tako do dela na treningih, kot tudi do nastopov na tekmah, in veseli smo, da ga bomo lahko v prihajajoči sezoni spremljali v Ljubljani.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Na visokih položajih smo dodali Jackieja Carmichaela, izkušenega igralca. Spremljali smo ga že v minuli sezoni, zelo dobro pa ga poznamo iz Igokee. Gre za zelo hvaležnega igralca, ki razume igro, zna najti odprtega soigralca in odlično igra v obrambi. Zagotovo se bo hitro vklopil v naš sistem. Jackie je vajen igrati v evropski košarki, predvsem pa je zelo pomembno, da pozna Ligo ABA. Z dodatkom Jackieja smo zaključili sestavo našega kadra na visokih igralnih položajih. Pridobili smo dodatne izkušnje, dobili pa smo tudi igralca, ki rad igra fizično košarko. Prepričan sem, da pod košem v prihajajoči sezoni ne bomo imeli težav. S sestavo ekipe bomo nadaljevali, počasi pa postajamo popolni do te mere, da bomo lahko boljši, kot smo bili.«

Foto: Cedevita Olimpija

Sorodne objave