Cedevita Olimpija presenetljivo enostavno opravila s Primorsko

V koperski dvorani Bonifika smo nocoj lahko spremljali slovenski derbi v ligi ABA. Slovenska javnost in stroka sta pričakovali izenačen obračun, a realnost je bila drugačna. Koper Primorska je odigrala verjetno najslabše srečanje v sezoni in nikakor ni bila kos strelsko navdahnjeni Cedeviti Olimpiji. Na očitno razliko kaže tudi končni rezultat 67-90 v korist Zmajev.


Ljubljančani so že takoj nakazali, da bo to njihov strelski večer. Mikael Hopkins je zadel kar tri zaporedne trojke in bil na sploh eden izmed najbolj razpoloženih košarkarjev v prvi četrtini. Met za tri točke je bil glavno orožje Cedevite Olimpije skozi celotno tekmo, v uvodnih desetih minutah so jih metali celo 100% (6/6). Koper Primorska je v napadu povsem zatajila, saj je dosegla zgolj 13 točk.

Tudi v drugi četrtini smo spremljali podobno predstavo. Cedeviti Olimpiji se je sicer nekoliko zaustavil met za tri točke, vendar so še vedno brez večjih težav držali vodstvo. Primorski sta manjkala predvsem prispevka Žana Marka Šiška in Marka Jagodića Kuridže. Na prvi odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 29-47.

V tretji četrtini se je razigral še Codi Miller McIntyre, ki je v tem delu igre prispeval 9 točk. Ob koncu četrtine je sicer že kazalo, da se bodo Primorci približali na znosno razliko 15 točk. Po neumnosti Maika Zirbesa je namreč s prostimi meti na 52-67 znižal Stephen Holt, vendar je v zadnji sekundi s trojko varnejšo razliko znova vzpostavil Ryan Boatright.

V zadnji četrtini je Koper Primorska delovala kot razbita vojska, Ljubljančani pa so zadevali tudi nemogoče mete in mirno zaključevali protinapade. Ob metu 57% mestu za tri točke in 65% točke je ekipo izredno težko premagati. Kljub temu je prvi strelec srečanja postal igralec Primorske, Marijan Čakarun, ki je dosegel 16 točk. Pri Ljubljančanih je največ točk zbral Miller McIntyre (15), le ena podaja pa mu je zmanjkala do dvojnega dvojčka.

Obe slovenski moštvi ostajata v zgornjem delu ABA lige, Cedevita Olimpija s petimi zmagami in enim porazom, Koper Primorska pa s štirimi zmagami in dvema porazoma.

Foto: Koper Primorska/ Žiga Mikeli

Sorodne objave