Cedevita Olimpija po prvi evropski zmagi: Imamo kvaliteto

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v Carigradu prekinili črni niz evropskih porazov in zabeležili prvo zmago v 7Days EuroCupu. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so Darušafako ugnali s 76:72.


Več kot leto dni je Ljubljana čakala na novo evropsko zmago košarkarjev Cedevite Olimpije in jo v šestem kolu 7Days EuroCupa tudi dočakala. Ljubljansko moštvo je na gostovanju v Carigradu proti Darušafaki slavilo uspeh s 76:72, najbolj učinkovit košarkar zeleno-oranžne zasedbe pa je bil Codi Miller-McIntyre, ki mu je le ena podaja zmanjkala do trojnega dvojčka. Obračun je sklenil z 11 točkami, 10 skoki in devetimi podajami. Za Zmaje je to prva zmaga v enem izmed evropskih tekmovanj po 30. oktobru lani, ko so v Belgiji ugnali Oostende v četrtem kolu Fibine Lige prvakov.

Domačini so bili na začetku srečanja izjemno razigrani, in po šestih minutah igre je semafor v Volkswagen Areni kazal 22:11 v korist Darušafake. A Ljubljančani so začetni nalet turških košarkarjev hitro ustavili, z razigranim Filipom Krušlinom, ki je v sila kratkem obdobju zadel tri mete za tri točke in temu dodal še polaganje, pa je Cedevita Olimpija prešla v vodstvo (28:27). Na glavni odmor so Zmaji s seboj odnesli sedem točk prednosti (46:39), po dveh minutah igre v tretji četrtini pa je Marko Simonović s trojko poskrbel za prednost z 51:41.

Ko se je že zdelo, da bodo košarkarji Darušafake znova vzpostavili ravnotežje na parketu, pa je v igro znova prišel Krušlin, in takoj zadel dve zaporedni trojki, s katerima je poskrbel, da je semafor v Carigradu kazal 57:46 v korist igralcev v oranžnih dresih. Sledil je udarec turškega moštva in niz osmih zaporednih točk je prekinil šele Ryan Boatright, v zadnji del igre pa so Zmaji odnesli tri točke prednosti (63:60).

Domači košarkarji so v zadnji četrtini vztrajno lovili Cedevito Olimpijo, moštvi pa sta si izmenjavali udarce kot dva boksarja v ringu. V zadnjih 90 sekund obračuna so ljubljanski košarkarji odnesli naskok petih točk (73:68), po ukradeni žogi Eda Murića je polaganje za lažji zaključek tekme dodal odlični Codi Miller-McIntyre, piko na i pa je s prostim metom za končnih 76:72 sekundo pred koncem srečanja le še dodal kapetan Jaka Blažič.

Filip Krušlin se je na koncu ustavil pri 17 točkah, Mikael Hopkins pa jih je vknjižil 15. Ob Millerju-McIntyreju (11), je dvomestno število točk dosegel še Blažič (10).

Sezono bodo košarkarji Cedevite Olimpije nadaljevali v nedeljo, ko se bodo ob 20.00 v Kopru na slovenskem derbiju Lige ABA udarili s Koper Primorsko. Z gostovanjem pri »tigrih«, ki imajo po petih kolih regionalnega tekmovanja enak izkupiček zmag in porazov, kot Zmaji, bodo Ljubljančani tudi sklenili niz štirih zaporednih gostujočih tekem.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Za nami je zelo težka tekma proti zelo neugodnemu tekmecu. V nekaterih trenutkih se nam je znova videlo, da nam manjka samozavesti. A tokrat smo z igro v obrambi, na kateri vztrajamo že dolgo časa, zabeležili zasluženo zmago. Zadovoljen sem z uspehom, toda pri nekaterih stvareh moramo znova prikazati boljši pristop, če želimo še naprej zmagovati. Znova so se ponavljale nekatere stvari, ki so se nam dogajale že v preteklosti, toda uspelo nam je izvleči najboljši možen rezultat.«

Filip Krušlin, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Za nami je zelo dobra tekma, z izjemo nekaj minut slabe igre v prvi četrtini. Na koncu smo zabeležili zasluženo zmago. Presrečen sem za celotno ekipo, saj smo imeli v tej sezoni v 7Days EuroCupu kar nekaj nesrečnih in neumnih porazov. Ta ekipa zagotovo ima kvaliteto in verjamem, da bomo do zaključka evropskega pokala igrali vse bolje in bolje.«

7DAYS EUROCUP, 6. KOLO

Volkswagen Arena (Carigrad, Turčija), sreda, 6. november:
DARUŠAFAKA TEKFEN – CEDEVITA OLIMPIJA 72:76 (25:19, 14:27, 21:17, 12:13)
Cedevita Olimpija: Krušlin 17, Boatright 6, Krampelj, Hopkins 15 (4 skoki), Murić 2, Miller-McIntyre 11 (10 skokov, 9 podaj), Blažič 10 (6 skokov), Stipanović 8 (4 skoki), Zagorac, Simonović 3, Zirbes 4 (6 skokov).

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave