Cedevita Olimpija osramočena v Zadru

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v Dalmaciji v osmem kolu Lige ABA doživeli nepričakovan in neprijeten poraz proti Zadru, ki je v nedeljo v Športni dvorani Krešimirja Ćosića slavil zmago s 101:63.


Po petih zaporednih zmagah, so košarkarji Cedevite Olimpije v nedeljo v Zadru prvič po 2. novembru parket zapustili s sklonjenimi glavami. Od izbrancev glavnega trenerja Slavena Rimca je bila s 101:63 boljša domača ekipa, Zadar pa je tako zabeležil prvo zmago v regionalni sezoni, in Zmajem zadal drugi poraz v tej sezoni Lige ABA.

Ljubljanski košarkarji so v Zadru prikazali eno od najslabših, če ne celo najslabšo predstavo te sezone. Na samem začetku tekme so se še uspešno kosali z domačini, ki pa so ob koncu prve četrtine enostavno dvignili ritem igre in začeli preprosto mleti vse pred seboj. Z 20 točkami razlike so prvič povedli v drugi četrtini (40:20), malo pred koncem tretje četrtine pa je semafor v Športni dvorani Krešimirja Ćosića kazal že 68:37 v korist Zadra. Začel se je neuspešen lov košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so na koncu doživeli še drugi poraz v tej regionalni sezoni.

Najbolj učinkoviti v ljubljanski četi so bili z enajstimi točkami Ryan Boatright, Codi Miller-McIntyre (5 skokov) in Marko Simonović (6 skokov).

Pred Ljubljančani je zdaj šestdnevni tekmovalni premor, saj bodo v 7Days EuroCupu na parket naslednjič stopil šele v sredo, 11. decembra, prihodnjo nedeljo ob 17.00 pa v Stožice v devetem kolu Lige ABA prihaja Crvena zvezda mts. Dvoboj z aktualnimi prvaki Lige ABA bo imel tudi poseben nostalgičen čar, več o tem pa v ponedeljek.

Sorodne objave