Cedevita Olimpija odpravila sloviti Bayern

S pripravljalno tekmo proti Muenchenskemu Bayernu je Cedevita Olimpija otvorila letošnje nastope v Stožicah. Srečanje pred nekaj sto navijači je ponudilo dobro možnost za uigravanje proti ekipi iz Evrolige. Pri Bayernu smo lahko videli kar nekaj znanih obrazov iz ABA lige, med drugim jih vodi Andrea Trinchieri, ki je lani treniral Partizan, v moštvu Bavarcev pa ni bilo Žana Marka Šiška, ki je manjkal zaradi poškodbe. 


Cedevita Olimpija je tekmo pričela v postavi Kendrick Perry, Mikael Hopkins, Edo Murić, Jaka Blažič in Ivan Marinković. V prvi četrtini sta bila najbolj razpoložena košarkarja domačih Perry in Roko Leni Ukić, ki je v igro stopil s klopi. Oba organizatorja igre sta v tem delu igre dosegla po 6 točk. Prva četrtina se je tako končala 24-20 v korist Cedevite Olimpije. V drugem polčasu so Zmaji prednost pred Bavarci še nekoliko povečali. V skoku je blestel Marinković, ki je v tem delu igre dosegel tudi dva napadalna skoka. Košarkarji Bayerna v drugi četrtini gotovo ne bodo zadovoljni z obrambo, saj so jim Ljubljančani nasuli kar 25 točk, sami pa so jih dosegli zgolj 12 in tako je bil izid polčasa 49-32.

Tretjo četrtino sta obe moštvi otvorili počasi. Cedevita Olimpija je za prvi koš potrebovala slabe tri minute, a so tudi Nemci v tem uvodu dosegli zgolj tri točke. Potem, ko je strelski post prekinil Ukić so Ljubljačani pobegnili celo na +20, ob koncu četrtine pa so košarkarji Bayerna vendarle nekoliko znižali in prišli na 18 točk zaostanka. V zadnji četrtini se je Bayern približal pod 10 točk zaostanka, saj je Cedevita Olimpija zvrstila nekaj neučinkovitih napadov. Jurica Golemac je zahteval minuto odmora, potem pa so domači odgovorili s dvema zadetima prostima meta Dimca in trojko Eda Murića. Cedevita Olimpija je ponovno ušla na varno prednost in Nemci se do konca srečanja niso več približali. Tekma se je končala z rezultatom 82-65.

 

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Timotej Prosenc/Pametni mediji

Sorodne objave