Cedevita Olimpija na poti proti 20. zvezdici

Alen Omić (vir: cedevita olimpija)

Cedevita Olimpija je v Domžalah naredila prvi korak proti jubilejni 20. zvezdici. Kljub napornemu urniku Ljubljančanov je bila to dobra priložnost za Helios Suns, ki imajo svoje načrte tudi za drugo tekmo finalne serije. Ta bo v soboto ob 20.00 v dvorani Stožice.


V dobro obiskani dvorani smo spremljali napet uvod v finale državnega košarkarskega prvenstva. Izid je bil izenačen kar 15-krat v 40 minutah igre, nobena ekipa pa si ni priigrala več kot šest točk prednosti. Čeprav so Ljubljančani večji del tekme vodili, so bili domači košarkarji še v sredini zadnje četrtine bližje zmagovalcu.

“Na koncu smo naredili nekaj neumnosti, dovolili so si dva skoka v napadu in dosegli koš. To smo morali preprečiti, saj bi se lahko izid obrnil v našo korist. Kljub porazu (84:88) sem zadovoljen s predstavo naših igralcev, je po tekmi povedal trener Heliosa, Dejan Jakara.

Po naporni tekmi zmajev proti Partizanu v torek je bil prvi obračun finalne serije morda dobra priložnost za Helios, ki je lani že izgubil serijo s 0:3.

“Zdaj se bodo prilagodili, branili bodo določene napade drugače. Mi se bomo skušali pripraviti na to, kaj spremeniti, vendar to ne bo bistveno vplivalo na rezultat. Ključna bo volja in želja, tudi z njihove strani. Lani smo videli, da so bili zelo odločeni v zadnji tekmi, da končajo serijo. Če bodo enako odločeni tokrat, bomo imeli velike težave. Iz preteklih finalnih izkušenj se bomo skušali odzvati na njihovo agresijo in željo,” je še dodal glavni trener Heliosa.

Finale je tek na dolge proge

Tudi Miro Alilović je hitro obrnil nov list in se osredotočil na naslednje izzive. Poudaril je, da je finale serija, ki se igra na tri zmage, in da gre za maraton. Vzgled je vzel iz končnice lige NBA, kjer je vse mogoče. Vsaka tekma je svoja zgodba, in ritem je naporen. Ne glede na prejšnji rezultat, te že kmalu čaka naslednja tekma, zato je pomembno, da pozabiš na preteklost. Vsak nov dan prinaša nove priložnosti, trenutno pa rezultat kaže 1:0, kar je edino, kar šteje.

Njegove besede po zmagi proti Partizanu so očitno padle na plodna tla. “Vsak posameznik ima svoje izkušnje s takšnimi tekmami, nekateri so že bili v podobnih situacijah, drugi pa morda še ne. Lahko jim dam nasvete, vendar ne morem vedeti, kako razmišljajo. Povedal sem jim, da ni razloga za pretirano veselje, ker nas čez dva dni čaka nova tekma, in v ligi ABA je trenutno izid samo 1:1.”

V Domžalah se zdaj sprašujejo, kako se bodo Ljubljančani lotili druge tekme. Velik izziv zanje je, da jih le dva dni po dvoboju v Stožicah čaka odločilna tekma polfinalne serije lige ABA proti Partizanu, ki bo potekala v beograjski Štark Areni.

Sorodne objave