Cedevita Olimpija lovi finalni turnir Pokala Spar

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v četrtek ob 19.30 na drugi tekmi četrtfinalnega niza Pokala Spar v Športni dvorani Kodeljevo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur lovili vozovnico za mesto na finalnem turnirju.

Moštvo Cedevite Olimpije bo v četrtek ob 19.30 lovilo svoje mesto na finalnem turnirju Pokala Spar, ki bo v soboto in nedeljo potekal v Športni dvorani Kodeljevo. Prav na Kodeljevem pa se bodo Zmaji na drugi tekmi četrtfinalnega niza udarili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.

Pred povratno tekmo na Kodeljevem so si ljubljanski košarkarji v torek na prvi tekmi četrtfinalnega niza Pokala Spar v Šenčurju pri Kranju priigrali osem točk naskoka (85:77). Šenčurjani so se izkazali za izredno trd oreh, a v končnici tekme so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca vseeno uspeli streti odpor in se veseliti zaslužene zmage. S 25 točkami je znova blestel Jaka Blažič, po 14 točk pa sta v statistiko vpisala še Codi Miller-McIntyre in Edo Murić. V dresu Šenčurja je bil z 22 točkami najboljši strelec Marko Popadić.

Vstop v Športno dvorano Kodeljevo bo tokrat za vse navijače popolnoma brezplačen. Prav na Kodeljevem pa bo v soboto in nedeljo tudi potekal finalni turnir Pokala Spar.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Četrtfinalni niz s Šenčurjem še ni zaključen. V četrtek nas na Kodeljevem čaka domača tekma. Resnično vabim navijače, da pridejo na povratno tekmo, nas spodbujajo in pomagajo. Prav oni nam lahko dajo nalet, s katerim se lahko brez težav nato prebijemo na finalni turnir.«

Mirko Mulalić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Četrtfinale Pokala Spar je naš prvi stik s slovenskimi ekipami, ki nastopajo tudi v državnem prvenstvu. Prva tekma s Šenčurjem na Gorenjskem je bila izredno zahtevna, predvsem zato, da so se fantje, ki še niso imeli stika s slovensko ligo, navadili na takšen način igre. V drugem polčasu smo skupaj ugotovili, da je ključ do zmage proti Šenčurju v trdni igri v obrambi, ki jo nato lahko izkoristimo za hitre protinapade, in na tem bomo morali graditi. Četrtkova tekma zagotovo ne bo lahka, a vseskozi moramo biti osredotočeni na našo igro v obrambi, iz katere bomo nato lahko gradili naš napad.«

 

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave