Burno dogajanje v ABA ligi: Partizan naj bi želel odstop FMP-ja

Po poročanju medijev iz regije bo nova videokonferenca med člani skupščine ABA lige še kako pestra. Na plano namreč prihajajo informacije, da naj bi se Partizan želel znebiti FMP-ja, ki je podružnični klub Crvene zvezde, sodelovanje med omenjenima kluboma pa naj bi bilo nepravilno. 


Kot poroča Tvrtko Puljić, ki piše za zagrebške Sportske novosti, so iz naslova Partizana ABA ligi poslali dopis v katerem trdijo, da na konferenci pričakujejo razpravljanje o tej temi. Omeniti velja, da je že prejšnje srečanje predstavnikov lige trajalo sedem ur, pogovor pa je takrat tekel o prekinitvi in odpovedi sezone zaradi pandemije koronavirusa.

Debata naj bi bila glede na pisanje Sportskih novosti tudi tokrat burna: “Pri Partizanu so ABA ligi poslali dopis, kjer pričakujejo, da bo na seji govora tudi o prestavitvi FMP-ja v ABA 2 ligo, saj obstajajo nedvomni dokazi, da je Nebojša Čović na čelu obeh klubov, čeprav to za ni zapisano na papirju.” Sportske novosti navajajo tudi konkreten primer, ki dokazuje nedovoljeno vpletenost Čovića: “Konec koncev vzemite vse skupaj tako. Ilija Đoković je košarkar FMP-ja na katerega je oko vrgel Split, on pa je za nek hrvaški portal te govorice potrdil, a tudi dodal: “”Interes obstaja, a imam še leto dni veljavno pogodbo z FMP-jem, vse pa je v rokah Nebojše Čovića.”” 

Po mnenju Partizana naj bi v primeru Zvezde in FMP-ja obstajalo navzkrižje interesov, ki ni v skladu s pravili tekmovanja. Puljić v svojem članku v Sportskih novostih še dodaja, da se Čović pogosto hvali, da je FMP Zvezdi razvojni klub, obenem pa imajo rdeče-beli v vsaki sezoni ABA lige 100% izkupiček proti FMP-ju.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Crvena zvezda mts

Sorodne objave