Bucksi bodo Antetokounmpu ponudili kar 240 milijonov ameriških dolarjev

Generalni menedžer ekipe Milwaukee Bucks Jon Horst je v četrtek dejal, da bo vodstvo kluba poleti leta 2020 MVP-ju lige NBA, Giannisu Antetokounmpu ponudilo supermaksimalno podaljšanje pogodbe.


V primeru podpisa pogodbe bi grški zvezdnik tako v petih letih zaslužil kar 240 milijonov ameriških zelencev, kar znese povprečno 48 milijonov na leto. Vsekakor gre za potezo, o kateri vodilni možje franšize najbrž niso preveč premišljevali. V zadnji sezoni je namreč “Greek freak”, kot se ga je prijel vzdevek, na tekmo povprečno dosegal 27,7 točke, 12,5 skokov, 5,9 podaje, 1,5 blokade in 1,3 pridobljene žoge. V končnici nato niso dosegli pričakovanj, saj so se kot najvišje postavljeno moštvo uvrstili le v finale vzhodne konference, kjer so izpadli proti kasnejšemu prvaku Torontu.

Kljub vsemu, je moštvo zgrajeno tako, da bo tudi v prihodnjih letih več kot konkurenčno za naslov prvaka (v kolikor Giannis seveda ostane). Že leta 2014 je javno izrazil (kot je razvidno v spodnjem tvitu) svojo željo po dolgotrajnem sodelovanju.

Toda po letošnjem neuspehu v končnici so se že začela pojavljati namigovanja, da Giannis morda ne bo podaljšal pogodbe z Bucksi. Malika Andrews, pisec pri ESPN je namreč maja poročal takole: “Vir blizu Antetokounmpa je dejal, da finale lige NBA ni samo njegova ambicija, ampak bi lahko tudi odločilno vplivalo na njigovo prihodnost v Milwakueeju. Če se uspejo uvrstiti v finale naslednje sezono, bi to zelo izboljšalo možnosti Bucksov, da Giannis poleti 2020 podpiše z njimi supermaksimalno podaljšanje.”

Foto: NBA/www.nba.com

Sorodne objave